HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

Immár nem képzelt riport az OTP balhéról

2008.01.20. 12:35 izomagyú

 
A levél:
 „2008. január 21.-én 15.00 órától a Vállalkozz okosan című műsor felvétele az alábbi blogbejegyzéssel foglalkozik, ami az interneten található:
izomagyu.blog.hu”
 
Azt hiszem, hogy mára már senki előtt nem kétséges a blog ereje az információs társadalomban, hiszen egy népszerű portál olvasottsága könnyedén lekörözi a legnagyobb példányszámú sajtóterméket, és ráadásul a blogerek hírei, információi hitelképesebbek, mint a megtépázott becsületű hivatásos sajtómunkásoké,
Tisztelet a kevéske kivételnek.
A blogert nem befolyásolja a hirdetők pénze, az adott média tulajdonosainak politikai elkötelezettsége, csak a tények.
Bár az internet elérése még messze nem 100%-os sehol a világon, azonban ez az érdeknélküli hitelesség megsokszorozza erejét, a médiával szemben.
Azt hiszem, ma már nem vagyok egyedül, aki az írott sajtót nem vásárolom meg, és erről nem csak az internet tehet. Tévét is alig nézek, mert alig van nézhető rajta, benne, de ez még nem ennyire általános.
Akkor most miről is beszélek ilyen eufórikus hangulatban? – kérdezhetnék nyugodtan, amikor annak örvendezek, hogy egy kis televízió, nem is főműsoridőkben műsorára veszi az OTP bank visszaéléseiről szóló blogbejegyzésem kapcsán a témát.
Arról, hogy a hivatalos szervek, nagyvállalatok, hatóságok, bankok, a politikai élet szereplői, mindenki, aki úgy érzi, képzeli, hogy valamilyen hatalom része, még nem ismerték fel ennek az új információs lehetőségnek a súlyát, befolyásolási képességeit, még mindig a média kizárólagos mindenhatóságának a bűvöletében élnek.
Ha az újságíró, riporter keresi meg őket, nagy valószínűséggel válaszolnak a kérdéseire, zavarja őket, ha rosszhírűket keltik, ha egy blogger akkor nem.
Pedig, ha belegondolunk, hogy pl. a Postabank bukását egy SMS indította el…

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr82304324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rák Attantam 2008.01.20. 22:28:55

Te most az Echo TV-s Vállalkozz Okosan-ra gondolsz?
Háááát, médiának média. De azért nem egy retekklub. Ha most vicces akarnék lenni, azt írnám, hogy a blogodat többen olvassák, mint ahányan nézni fogják azt a műsort azon a csatornán.
De nem akarok vicces lenni, sőt, inkább komolyan drukkolok, hogy legyen valami visszhangja a dolognak.
Majd meglátjuk.

Klaus Wagenfahrer 2008.01.21. 04:35:57

Más "Vállalkozz okosan" a port.hu szerint nincs az országban.

Amúgy, jobb ha nem a retekklub foglalkozik a témával... A törzsnéző -- gondolok itt a keresztnevekkel kezdődő műsorok nézőire -- úgy sem értené miről van szó. A tv2-nél OTP befolyás érezhető egy ideje lásd "TV2 meg én hitelkártya", és a rettenet sok OTP reklámra amiben a "megbízunk egymásban" reklámszövegtől egy egészséges ember az asztalra hány.

Ugyanakkor megjegyezném a "megbízunk egymásban" nem a LEGKEVÉSBÉ SEM tisztelt ügyfélnek szól hanem a "bank" vezetőinek... mert ennyi minden amit ez a bank művel, nem a véletlen eredménye! A legtöbb dolog mögött ami emberi mulasztás vagy rendszerhibának látszik (vagy állítanak be utólag) szándékosság nyomai fedezhetők fel, ugyanis gyanúúúsan célszerűen "hibáznak" természetesen kizárólag az ügyfél kárára.

Nekünk, Jelzálog kapcsán van közünk az OTP-hez. (sajnos)

Hogy a konkrét eseteket körbeírjam (mert nem szeretnék korai hajléktalanságba belepusztulni, vagy bérgyilkos áldozatává válni (igen, szerintem ezektől ez is simán kitelik) csak annyit mondok, hogy a megnövekedett költségek miatt (mint sokan mások még ismeretségi körben is) arra kényszerültünk, hogy egy másik banktól (Erste) igényeljünk kölcsönt amivel kiválthatjuk a jelenlegit. Elindult az ügyintézés, ekkor az OTP spontán felrakott BAR listára.

Ezt úgy közölték levéleben hogy "többszöri felszólításunk" ellenére blablabla.. Akkor világos volt hogy bűzlik mert EGY felszólítás nem jött előtte, természetesen.

A kérdésünkre hogy mégis miért, olyan befizetés be nem fizetésére hivatkoztak amit befizettünk (szép szófordulat mi? :) ) természetesen jóval a "90" napon túl....... döntött úgy a "rendszer" hogy "automatikusan" BAR listára tesz és épp akkor amikor valószínűleg az Erste leinformálta az OTP-nél hogy mi is a szitu... Emiatt az egész kölcsönváltás besült. Logikus hogy ez volt a célja az OTP-nek.

Nem volt mit tenni, ügyvédre pénz nincs, így összekunyeráltuk azt amit "nem fizettünk be" (de! befizettük!) és amit még hozzávágtak büntiből... Aztán örültünk hogy nem jöttek "faktorálni"...

Múltak, a hónapok, szépen visszafizettük az ismerősöknek a pénzt. De megint szükség lett arra hogy eltiplizzünk az OTP-től.. Meg is kérdeztük őket ha már ennyire ragaszkodnak hozzánk... :) lehetne e olcsóbb hitelre cserélni? A válasz: "Lehet!" és mondták mit kell beszerezni hozzá. Rákérdeztünk hogy nem baj e hogy nincs nullás APEH igazolásunk (Jól éltünk akkor is! Na! :D) a válasz: "házon belül, nem!" Jóvan örültünk marhára, és be is lett szerezve minden amit kértek a rettentő bonyolult művelethez... Megyünk be.... és jött a pofára esés.. Vezető droid közli: "és hol a nullás APEH igazolás?", meg még pár apróságot (3db kezest, stb) követelt.. ami így együtt teljesíthetetlenné vált.

Elég abnormális humorérzékük van.... Simán mondhatták volna elsőre az alap kérdésre hogy: "NEM!" De hát az nem célszerű mert ha simán elzavarnak akkor foglalkozhattunk volna értelmesebb dolgokkal is mint például a MUNKA, amivel előteremthetjük az évek alatt általuk feltornászott rablókamatot!

//Vigyázat! Összeesküvés elmélet következik! Ami lehet hogy nem igaz, de nagyon valószínű hogy mégis IGAZ!!// Mivel már kevés volt már akkor is hátra (de épp elég hogy megviseljen) ez valószínűleg szúrta a szemüket és felmerülhetett bennük a kérdés hogy: ".....mivan ha, mégis ki tudják fizetni? Akkor hogyan szerezzük meg a házat is?" aztán elküldtek futni egy kört a háztömb körül, hátha kifulladunk végleg.

Nemsikerült... Lapultunk, lapultak. Viszont annyi munka csak nem jött hogy magunkat is és őket is képesek legyünk hosszútávon fenntartani.

Így most már minden nagyobb bankot (Erste-t is, mert még nem sejtettük...) levélben körbekérdeztünk hogy "ilyen" körülmények közt.. van e valami lehetőség túszcserére? Ők odatolják a lét az OTP-nek és megkapnak minket cserébe 10évre adósrabszolgának. Nekik is jó, és nekünk is(?)

Néhányuk válaszolt is... persze "nem lehet!" (egyedül a Budapest Bank, és a CIB Bank fantáziáját mozgatta meg az ötlet, így további részleteket kértek az ügyről... de végül is Őket is elrettentette valami (valaki?).).

Hetekkel később... postán az Erste is reagált (mi telt ennyi időbe? ja tudom egyeztettek valakivel) tömören lefordítva: "nem!" ám a postaládában volt még egy levél, az OTP-é küldte... Virágnyelven közölték hogy: "fizessétek be bazmeg a legutóbbi részletet mert ki****unk az utcára! És örülj hogy szóltunk előre..." Ezzel a tartalommal történetesen még nem is volt bajunk, mert valóban, nem tudtunk törleszteni abban a hónapban időben, elvégre nem viccből akartuk átcserélni a kölcsönt. :)

Ám, szembetűnt hogy ugyanaznap jött mindkét levél.. Ez még lehetne erős jóindulattal (természetesen az előző eset után) véletlen. De akkor észrevettük hogy ugyanazon a napon írták is mind a kettőt! Nagyon erős jóindulattal még ez is lehetett volna véletlen ha mind a két levél automatikus lett volna.

De az Erste-s levél egyedi tartalommal bírt, az OTP-é meg szabvány fenyegetőlevél (azóta dobtak még párat ha jól emlékszem) Ekkor átvillant az agyamon egy képsorozat ahol a Margitszigeten kéz a kézben összebújva sétál a nagy és erős OTP, meg a kis vékony tinilány Erste, és minden egyes fa tövébe belevésnek egy szívjelet... Szóval onnantól az Erste-t mint bankot tiltólistára tettük az elménk mélyén.

Ekkor már azt hiszem rokonoktól (mert "barátaink" addigra széjjelfutottak nehogy még egyszer esélyt adjanak a túlélésre (jóhogy.. már nem tudtak jobban a szakterületünkön kihasználni, így nem kellettünk többé nekik) sikerült annyi pénzt összekéregetni hogy megfékezzük a mindenható, mindent látó OTP haragját... egy időre..

Viszont a sorsnak -- már ha van ilyen -- furcsa hobbija van, mert valahogy mindig tudtunk valahonnan kérni, vagy még jobb (és kevésbé pofaégető) esetben beesett egy nagyobb megbízó picivel zsírosabb munkával (amivel elkezdhettünk kicsit feltölteni tartalékainkat a következő hónapokban esedékes törlesztőrészletekre).

// Az már igazán mellékes (de mégiscsak leírom mert sikerült annyira körbeírnom már magunkat hogy akinek "ott" van hozzáférése, rájön: kik vagyunk) hogy amikor halasztást kértünk az OTP-től hogy pár hónapot várjanak a vérszívással, olyan szerződésmódosítási díjakkal válaszoltak ami ha összeadódik a közjegyzőjével, kitett volna egy egész hónapnyi törlesztést.. na köszzzz... //

Így a mondandóm végére leírom az OTP-s kémeknek (mert tutira olvassák már a blog-ot és valószínűleg gyűjtik az adatokat amiből megállapíthatják kinek a torkára kell rálépni) hogy már lélekben felkészültünk (én legalábbis biztosan) hogy jönnek végrehajtani (vagy kivégezni).. És azt is üzenjük így a pillanatnyi névtelenségből hogy álljanak be az APEH mögé a sorba :D:D:D mert már ők is előbb utóbb megjelennek az ajtóban elvinni ami mozdítható... ugyanis az évek alatt történt néhány esemény (tűz (nem a mi hibánk.. csak rossz helyen állt a ház a viharfelhők alatt és rossz időben (mindkét értelemben), rablás, sorozatos átverések, sorozatos családon belüli halálesetek)) ami igencsak megnehezítette az életünket és felhalmozódott néhány millió forintnyi tartozás)

Mivel már nem látok esélyt a túlélésre, így a többi OTP-s adósrabszolga nevében feltenném a kérdést hogy: szerintetek van esélyük összefogni egy nagy közös perben az embereknek a nagy és hatalmas, mindent látó (és mindenre képes) OTP ellen amivel térdre lehet kényszeríteni? Vagy valakinek el kell rabolni egy benzinszállító kamiont és belehajtani székházba, lehetőleg akkor amikor az összes vezető és "érdekcsoport" aktuális maffiamódszereik kidolgozásán brainstormingolnak?

// Érdekesség: Szlogenek: OTP: "Megbízunk egymásban" és az Erste: "Értjük egymást" //

Ezúttal gratulálok Izomagyúnak az OTP-vel szemben elért sikerekért! :) Csak így tovább!! De nézz hátra is, mert most biztosan nagyon haragszanak rád.

Azt nem mondanám az esetedben, hogy ezek után mernének likvidálni, de borzasztóan örülnének esetleg egy halálos kimenetelű közlekedési balesetnek...

izomagyú 2008.01.21. 09:04:03

re: Wagenfahrer 2008.01.21. 04:35:57
igen sok elrettentő és ijesztő anyagot lehet találni a neten is, ahol feltételezhető akár a fizikai bántalmazás ténye is velük kapcsolatban (biogilisztás téma)
sokan összefüggésbe hozzák Pintér Sándor bankvezérkari ottlétével
ekkora pénzeknél minden lehetséges
nekem minden anyagom, ami ne került még a nyilvánosság elé automatikusan megjelenik, ha bajom esne, talán ez az életbiztosításom
de erről ennyit

sq 2008.01.22. 12:49:23

nos, tavaly év vége felé nekem is volt egy apróbb kalandom az otp-vel kapcsolatban, mondjuk az a garancia biztosító egyik budapesti irodája volt, dehát egykutya. annak idején én balga felvettem a b-hitelt, amihez (árukapcsolás!) kötnöm kellett életbiztosítást. 2 év b-hitel, 10 év életbiztosítás, jó mi? na szóval mivel a b-hitelt már régen visszafizettem, gondoltam megválok az életbiztosítástól (generáció tőkemegtakarítási) is, mivel a pénzre épp szükségem volt. bementem hát a biztosítóba, ahol mondtam, hogy szeretném visszavásárolni - már ez baromság szerintem, egy átlagos kisember biztos nem gondolná, hogy a visszavásárlás jelenti azt, hogy ők fognak fizetni neked. szerződés nem volt nálam, csak a számom. az ügyintéző először azt mondta, hogy az szükséges, de miután közöltem, hogy azt sajnos nem tudom prezentálni a közeljövőben, végülis elővett egy formanyomtatványt, ami kifejezetten ilyen célra volt készítve, az szerepelt rajta, hogy a kötvény nincs a birtokomban, és a továbbiakban nem lesz követelésem, stb. a papírokat kitöltöttem (közben a személyim már a kezemben, vártam, hátha adni kell). rá kellett írni a nevet/számlaszámot is, ahova a pénzt kérem utalni (persze ez messze nem volt annyi, amennyi az éves egyenlegértesítőn szerepelt, de erre már számítottam). a hölgy átfutotta, aláírta, bepötyögött, fénymásolt, nyomtatott, majd közölte, hogy kész vagyunk, 15 munkanap múlva kapom a pénzt.

itt mondjuk már eleve furcsa, mi tart 15 napig egy banknál egyik zsebből a másikba átpakolni a pénzt, feltételezem minden elektronikus! (annak idején mikor a k&h-nál megszüntettem egy számlámat, kb 2 percig tartott, mosolyogtak, és kifelé még a biztonsági őr is köszönt)

viszont ami a durva, hogy a személyimet végül egyáltalán nem nézték meg. vagyis SEHOGYAN sem kellett igazolnom magam! ennyi erővel ha hozzájutok valaki kötvényéhez (a kötvényszámot a biztosító pl a tavaly novemberi reklám-levelében is feltüntette, bárki lenyúlhatta volna azt a borítékot), akkor simán bármilyen számlaszámra elutalnák az összegyűjtött pénzem. utána persze futhatnék utána, a "gépben" már csak az lenne, hogy _én_ aláírtam a papírokat, senki sem kártalanítana, az tuti.

sq 2008.01.22. 12:55:11

ja, mondjuk a korrektség miatt hozzátenném, nekem a bankkal ezen kívül nem nagyon volt még negatív tapasztalatom, minden ügyem gyorsan és pontosan el tudtam intézni, sőt, az kifejezetten jólesett, hogy tavaly egy nagyobb összegű utalás után felhívtak, hogy valóban én küldtem-e, mert nem egyezik pontosan az utaláson az aláírásom a náluk lévő korábbi mintával. (más kérdés, hogy sztem a telefonos identitás-ellenőrzés semmire sem jó) szóval én összességében elégedett vagyok, de azért óvatos. izomagyú, neked pedig szívből gratulálok, végre valaki, aki nem nyeli le a dolgokat!

izomagyú 2008.01.22. 13:53:05

lehet, hogy a nagy számok miatt nekik ez csekély ügyszámnak látszik, de az egyén szempontjából már egy is sok
süti beállítások módosítása