HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

Benne leszek a tévében! – OTP saga

2008.01.22. 12:15 izomagyú

Echo tv ma 16 óra 30-kor, ismétlés holnap 9 óra 30-kor.
Gyorsan nekiállok itt összefoglalni a tegnapi tévéfelvételen történteteket, mert lehet, hogy nagyon is szükséges a kiegészítés az adás megtekintése előtt.
Ahogy már ismert, az internetes napló hatására egyetlen média merte a bátorságot venni magának, hogy egy ma már jól láthatóan igazán közérdekű témában megszólalni merjen, és innen sejthető, hogy az ország legnagyobb bankja ezt az egy kis tévét nem rakta bele még a mellényzsebébe.
Mert a bank = pénz a pénz = hatalom!
Az is megerősítést nyert, hogy csak a pénz a hatalom, mert az alkotmány szerinti hatalom tagjaiba a média nyugodtan belerugdos, lásd politikusok megjelentetése újságokban, tévékben, rádiókban.
De félre moralizálás, és jöjjenek az események szárazon:
először telefoni egyeztetések, és a jó hír, hogy igazi kerekasztal beszélgetés lesz, aminek a fő célja nem a bank földbedöngölése, hanem tájékoztatás a vállalkozók felé, hogy mit is tehetnek egy olyan esetben, mint a mienk. Részlet a levélből:
Meghívást kap:
- Vállalkozó
- Pénzintézet
- Végrehajtói kamara
- PSZÁF
- APEH

Kedves Fehér Mikós!
Küldöm a meghívó e-mailt.
Az OTP nek a meghatalmazást a következő faxszámra kellene küldeni:
Fax:4735984
Szabó Judit komminukacio@otpbank.hu

Ami nekem kissé fura volt, hogy az OTP megelégszik egy egyszerű faxon küldött meghatalmazással, hiszen azt kérték, hogy engedélyezzük, mint ügyfél, a nevünk felhasználását a nyilvánosság előtt ebben a témában.
Ezért rögtön megírtuk a meghatalmazást, két tanúval hitelesítve, ami kissé röhejes így fax esetében, és rögtön postacímet is kértünk, hogy eredeti példányt is tudjunk küldeni, az ő védelmük érdekében.
Nem kaptunk választ, sem postacímet, ekkor mondtam először, hogy eszük ágában sincs eljönni.
Ezt mondjuk nem csodálom, mert a tévések megadták a blog címét, elérhetőségét, és a cégünk valóságos nevét, tehát össze tudták már vetni a saját belső banki anyagaikat a blog tartalmával. Ha összevetették, akkor látták, hogy tényleg ők a hunyók, és megmagyarázni nem, csak magyarázkodni tudnak. Ha magyarázkodni kezdenek, viszont nem tudhatják, hogy még miket veszek elő az adásban.
Mert ugye a blogomban jeleztem, hogy ez a konkrét ezer sebből vérző téma csak egy nagyobb bűncselekmény-sorozat esetleges leplezésére szolgál szerintem.
Az APEH jelezte, hogy nem tud jelen lenni, de maga a konkrét ügy sem kapcsolódik hozzájuk (én tudtam volna kapcsolódási pontot találni), de ha szükséges telefoni kapcsolatban lehetnek az adással.
Viszont megjelent a Végrehajtói Kamara elnöke, és kicsit később a PSZÁF szóvivője.
Mi az Echo tv rendelkezésére bocsátottunk minden dokumentumot, engedélyezve azok bemutatásának lehetőségét, amennyiben erre szükség lesz és magammal vittem egy aránylag friss rendelkezés szövegét is az inkasszóról (milyen jó dolog az internet), amiről gondoltam hogy vitás lehet, és igazam lett.
Megmutatom mire gondolok:
Az inkasszó - pénzkövetelések beszedése
2007. március 1-jén két új rendelet lépett hatályba: a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 21/2006. (XI. 24.) MNB rendelet, valamint a pénzforgalmi szolgáltatásokról és az elektronikus fizetési eszközről szóló 227/2006 (XI. 20.) Korm. rendelet. A két rendelet többek között olyan pénzügyi műveleteket szabályoz, amelyek már nem számítanak új jelenségnek a gazdasági életben, jogi szabályozás azonban tárgykörükben ez idáig még nem létezett. A belföldi fizetési forgalomban elismert fizetési módokat az MNB rendelet 16. §-a tartalmazza, és ebbe a körbe tartozik a beszedés, más néven az inkasszó is.
A "Végrehajtás" jelzéssel ellátott azonnali beszedési megbízáshoz csatolni kell a végrehajtás alapjául szolgáló okirat eredeti példányát vagy hitelesített másolatát.
Ott beszélgetünk a stúdió előterében, és kiderült, hogy erről a jogász végzettségű Végrehajtói Kamara elnöke sem tud. Ezért szerinte is elegendő ha egy végrehajtó benyújt egy inkasszót, amit a bank köteles teljesíteni. Akkor is ha az hamis, és azzal együtt, hogy egy érvénytelen intézkedésből fakadó esetleges komolyabb károk bekövetkezése esetén, nincs fedezetük a kártérítésre.
Ez szerintem megint egy újabb közérdekű téma.
Gondolom mára ennyi elég, folytassuk az OTP-s ügyeinket, (hiszen rengeteg van már a levelezéseimben), az adás megnézése után, ami ma 16 óra 30-kor lesz az Echo tévén, vagy a holnap délelőtti ismétlésben, majd a folytatása a jövő héten.

19 komment

Címkék: benne leszek a tévében

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr52307068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmmmm 2008.01.22. 13:47:18


Szóval elegendő egy hamis végrehajtói inkasszó is.
Lakásmaffiát felváltja a végrehajtói maffia?

izomagyú 2008.01.22. 13:55:27

ez már csak azért is izgalmas téma, mert egyéni tragédiák sorát vonhatja maga után a kártérítés esélye nélkül
itt már a törvényhozók felelőssége is felmerül
de ez legyen a következő témám
jó lenne ha segítenétek benne

Nyammm 2008.01.22. 14:45:12

Hmmmm: Eddig is volt végrehajtói maffia. Legalábbis nehéz másra gondolni, amikor a lefoglalt cuccok becsértéke a valós értékhez képest jelentősen eltér. Vagy amikor párezres tartozás miatt 1. feltörik az ajtót (a helyreállítás költsége nagyobb, mint a tartozás), 2. elvisznek egy többszázezres cuccot.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.01.22. 14:46:41

milyen segítségre gondolsz? verjük össze magunkat, hogy ne a behajtóknak kelljen? ;)

izomagyú 2008.01.22. 15:08:52

Nyammm 2008.01.22. 14:45:12 -hoz!

egy másik bloghelyen pontosan azt írtam le, hogy ahol a hatósági jogosítványokat magánkézbe adják részben vagy egészben, ott megjelenik a maffia és belép a témába

izomagyú 2008.01.22. 15:11:05

Cigiző · cigi.blog.hu/ 2008.01.22. 14:46:41 -nek!
azzal, hogy kitesszük a nyilvánosság elé a visszaélőket, névvel, elérhetőséggel, mint én is teszem egyfolytában
ha tömegével keresünk jogorvoslatot és kérünk keményen kártérítést, és nem csak nyafogunk

cuebler 2008.01.22. 16:27:58

lenne egy javaslatom:
kényszerítsük rá a bankokat arra, hogy a vonatkozó jogszabály módosítása érdekük legyen. kellene valamiféle népi mozgalom, hogy az olyan bankok ügyfelei, ahol csak így le lehet "nyúlni" az ügyfelek pénzét, egyszerűen vegyék ki minden szabad pénzüket a számlájukról. és ezt a bankokkal is kellene tudatni. azért azt mondjuk egy otp (csupa apró betűvel) is megérezné, ha hirtelen 10-20.000 ügyfél kiürítené a számláját. én mondjuk a "királyfis" bank ügyfele vagyok, de ennyiből én sem lehetek biztonságban, most is kb fél milla van szabadon a számlámon...

Hmmmm 2008.01.22. 16:47:53


Ja, valamit kérdeznék, a végrehajtó jogállását tekintve egyéni vállalkozó?

saaandor 2008.01.22. 16:58:53

Hát...engem a barlistások sorsa érdekel, ki miért került rá. Aki meg akarja írni (már páran meg is tették), várom sorait, köszönöm.

izomagyú 2008.01.22. 19:25:39

Hmmmm!
egyéni vállalkozó, igen

izomagyú 2008.01.22. 19:27:36

cuebler 2008.01.22. 16:27:58 !
az utcsó magyar népi mozgalom Isaura megmentésére szerveződött:))
ebben az országban normális cél érdekében nem fognak össze az emberek, még saját magukért sem

cuebler 2008.01.23. 19:36:41

hát mondanám, hogy én minden pénzem kiveszem az otp-ből, de hát ott nincsen... esetleg megtehetem, hogy a ltp-szerződésemet felmondom és b@sszák meg az állami támogatást és a kamatot...

dimitrij 2008.01.23. 20:13:33

izomagyú, érdemes lenne felvenned a kapcsolatot a Bankszövetséggel is, ez az az egyébként gitt-egylet, ami a jogalkotók tervezeteit közvetíti véleményezésre a bankok felé, illetve ami a bankokat elméletben segíti, ha a jogalkotónál érdeket szeretne érvényesíteni... sajnos nem példátlan, hog hamis bírói végzésekkel, vagy egyéb papírokkal érvényesítenek különböző inkasszókat, követeléseket más magánszemélyek, vagy cégek számláján. :(

Hla 2008.01.23. 20:29:58

Izomagyú!
Korábban már próbáltam segíteni, hogy ne csinálj magadból hüjét az inkasszó benyújtással kapcsolatban.
A végrehajtó nem Végrehajtás (2) megjelöléssel nyújtja be az inkasszót, hanem a Vht. alapján.
Próbáltam korábbi hozzászólásomban neked is érthető módon szétválasztani a kettőt, de sajnos nem bírod felfogni.
Már biztos vagyok benne, hogy veled van a hiba, ne is csodálkozz semmin.... :)

izomagyú 2008.01.24. 12:08:34

Hla!

nem velem van a hiba, még ha egy rossz eljárási módszer is az elfogadott, mert ha egy magánszemély kezébe ilyen jogosítványt adnak, akkor viszont nincs bankbiztonság, és ez ellen a bankoknak kell elsősorban fellépniük a bizalomvesztés veszélye miatt
ezért is merem kijelenteni, hogy nincs biztonságban a pénzünk náluk, mert igazam van
azon nem lepődöm meg, hogy a többi szabálytalan lépésről elfeledkezel folyamatosan, hiszen bankos vagy, és véded a mundér becsületét

Hla 2008.01.24. 21:14:23

Mint már korábban írtam, az inkasszó pénzforgalmi részéről beszélek csak, mert csak ahhoz értek, és gyakorlatilag ezzel a felkiáltásoddal kerültél anno index címlapra.
A végrehajtó pedig nem sima magánszemély, ezt te is tudhatod. Hivatalos közeg. Gykorlatilag olyan mint az adóhatóság és ilyen pl, az önkormányzatok jegyzője is.
Mégegyszer javaslom: keresd meg fogadóóráján országgyűlési képviselődet, és kérd tőle a pénzforgalmi jogszabályok megváltoztatását, mert neked éppen nem felel meg.
Tényleg nem sajnállak, nagyon egyszerű vagy.

Hmmmm 2008.01.24. 22:40:00

talán oszlik a köd, aki veszi a fáradtságot és megnézi az első részt:

www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=10&mm_id=16&media=2599&list=1)

juhász jácint 2008.02.10. 08:08:51

szeretném tudni hogy szerepelek e a listán

izomagyú 2008.02.10. 19:44:35

juhász jácint!
milyen listán?
süti beállítások módosítása