HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

Bajban az OTP bank

2008.01.07. 00:13 izomagyú

Most nem a részvénytulajdonosokat akarom ijesztgetni, de azon csak elgondolkodtam, hogy nem vennék OTP részvényt, ha már a nagyvezír Csányi Sándor is másba fektet be, amikor köztudottan a bankszektor termeli a legnagyobb nyereséget.

A bankokat talán csak a kábítószer, fegyver és emberkereskedelem előzi meg.

De róluk legalább köztudott, hogy bűnözők, amíg a bankárokról ezt nem mondhatjuk el.

Mert nem mondhatjuk el.

Tehát, miért is kellenek neki a sokkal kisebb haszonkulccsal termelő tej, hús, bor cégek a banki tulajdonrész növelése helyett?

Talán, mert tud valamit, amit mi kívülállók nem.

Most sokkal inkább azzal foglalkozom, ami személyesen is érint engem, mint egyszerű számlavezetőt, megtakarítót, pénzemet biztonságban tudni akarót.

Az előző részekben már leírtam, hogy egy hozzám személyesen kapcsolható vállalkozás számlájára befogadott az OTP egy végrehajtói azonnali beszedési megbízást, csekélyke 53. 608.451.- Ft értékben. Szedegették is szorgalmasan lefelé a beérkező pénzecskéinket, minden tiltakozásunk ellenében. Tiltakoztunk, annak biztos tudatában, hogy senkinek nem tartozunk, nem hogy 53 milliós nagyságrendben, de 53 forinttal sem, erre kényesen ügyelünk cégünk jó hírneve érdekében immár 15 éve, és semmiféle olyan kötelezettségvállalásunk nincs, ami egy ilyen inkasszóra lehetőséget adna.

A bank, az OTP (nehogy már valaki általánosságban gondolja minden bankról, hogy ezt teszi), tiltakozásunkra azt hazudta válaszában, hogy mindent a törvényeknek megfelelően hajtott végre.

Az csak teljesen természetes, hogy elsőre a cég vezetése, velem együtt, teljesen lebénult attól, hogy minden pénz eltűnt a folyószámláról, és nem tudtuk elutalni időben a fizetnivalóinkat.

A mai gazdasági világban oly nehezen felépített, „tökéletesen megbízható vállalkozás ritkának számító hírnevünknek egy perc alatt vége lett!

Ehhez még, mekkora leégés, hitelrontás ha sorban kellett volna felhívni partnereinket, értesíteni a hatóságokat, hogy sorry, most nem tudunk fizetni, tessék türelemmel kivárni, ameddig az 53 milliós inkasszó kifut az Önök kifizetése előtt.

Már húzhattuk is le volna rolót, és várhattuk volna a felszámolásunk kezdetét.

Nem beszélve azokról az egyéni emberi tragédiákról, amit a családos, többgyerekes dolgozóink élhettek volna át télvíz idején, közvetlenül karácsony előtt, ha nem kapják meg a fizetésüket, sőt elveszítik munkájukat is egyúttal.

Meg itt van ugyebár, ami ellen állítólag országunk vezetői is harcot hirdettek, egy újabb körbetartozási lánc első szeme, hiszen, mint mikróvállalkozás, mi is több hasonló kis vagy mikróvállalkozástól kapunk alapanyagokat, szolgáltatásokat, akiknek lehetséges, hogy ezzel mi leszünk fizetésképtelenségüknek okozói.

Persze nem így történt, amikor láttuk, hogy a problémát gyorsan nem lehet lerendezni, figyelembe véve a bíróságok nemzetközileg is elismerten megmagyarázhatatlanul lassú intézkedéseit, nyitottunk egy másik bankszámlát, természetesen másik banknál, felvettünk egy nagyobb privát kölcsönt, hiszen egy inkasszó terhe mellett pénzintézeti segítségre nem számíthattunk, és amilyen gyorsan lehetett utaltunk.

Közben panaszt tettünk a PSZÁF-nél, és ügyvédet fogadtunk, hogy a törvényes utat bejárva segítsen nekünk, bár én sokkal szívesebben robbantottam volna bankot, nem kaszinói felfogásban.

Az ügyvéd, mivel rámenős, alig három hét alatt utánajárt az inkasszó eredetének, és ekkor kiderült, hogy nincs is eredete.

Nincs egyetlen olyan dokumentum, végzés sem, ami az inkasszó jogosságát alátámasztaná!

Ilyen inkasszót az APEH vagy egy erről szóló bírósági határozat rendelhet el, és egyik sem létezik, ezt erősíti meg a tárgyban benyújtott ügyvédi beadványra kapott Budapesti XX. XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2007. december 17. végzése:


Mindezek következtében tájékoztatja tehát a bíróság az adóst, hogy a bíróság nem a pénzkövetelés végrehajtását rendelte el!


Tegnap előtt a következő levelet kaptuk az OTP banktól (kiemelve a lényeges mondatok):


Tisztelt Sz. G.!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez írt megkeresésére illetékességből az alábbiakról tájékoztatjuk.

(itt jött a közbenső blabla) majd a lényeg:

Biztosítani szeretnénk Önt, hogy bankunk minden esetben – így ebben az esetben is – vizsgálja a részletes szabályokat tartalmazó 21/2006. (XI.24.) MNB rendelet szerint az azonnali beszedési megbízás adattartalmát formai és tartalmi szempontból egyaránt.

Budapest, 2007. december 21.

tisztelettel:

Losonczy Péter                      Sipos Imréné

főosztályvezető                          főelőadó


Akkor most idézném az idevonatkozó jogszabály legfontosabb pontját:

A számlatulajdonos rendelkezése nélkül vagy annak ellenére a hitelintézet kizárólag végrehajtható bírósági és államigazgatási határozatok alapján, külön jogszabályban meghatározott esetekben, valamint a banki tevékenységgel kapcsolatos követelés (kezelési költség) érvényesítése érdekében terhelheti meg a bankszámlát.


Most akkor mi van, mit is vizsgált Losonczy főosztályvezető úr Siposné főelőadó hölgy segedelmével?

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr36287639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. HáziMacska 2008.01.07. 01:20:47

Most akkor jol ertem, hogy az van, hogy az otp jogtalanul szivja le a penzeteket, es azt sem tudja bizonyitani, hogy kinek?

HNR 2008.01.07. 03:20:44

Hanem mit rendelt el a bíróság, ha nem pénzkövetelés végrehajtását?

Nincs további része a levélnek?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.01.07. 09:33:50

Nem hiszem, hogy bajban lenne a bank, inkább az egyesülések utáni időre készül. Vagy egyszerűen több lábon akar állni. Kipróbálni magát másban... befektetni.

Garry 2008.01.07. 10:02:09


Ha jól tudom Magyarországon a bankok nyeresége, jövedelmezősége aránytalanul magas a nyugat-európaiakhoz képest, ez idővel valószínűleg egyenlítődni fog, vagyis az eddigiekhez képest kevesebbet kaszálhatnak majd arányosan, talán ezért (is) fektet be más területeken is Csányi és barátai. Meg egyébként is ez a hobbija, gondolom, meg amúgy is annyi pénze van, hogy mi más csinálna vele :))

samy 2008.01.07. 10:54:08

Megdöbbenve olvastam el a blogot, az utolsó betűig.
Nem tudom elhinni, hogy ennyi időbe telik kideríteni azt, hogy nincs is semmiféle "indok", ami alapján ezt az inkasszót érvényesítették. Természetesen nem az ügyvéd, vagy a kárt szenvedett vállakozást utánajárását méltatom előző mondatommal, hanem a "bürokráciát".
Hogyan fordulhat elő az, hogy vagy 10 levelet elfelejtenek elküldeni? Ez nagyon gyanús. Itt mintha konkurencia, korrupció szag lenne a levegőben. De lehet hogy csak én látom így.
Igyekszem feliratkozni, hogy a fejleményeket is nyomonkövethessem.
Amennyiben az ECHO televízió riportot készítene az ügy kapcsán, szeretném azt is megnézni.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.07. 12:05:20

Jusztot (TV ügyvédje) szoktam javasolni az ilyen problémák felfújására.

Netuddki. 2008.01.07. 12:14:25

Az a gond szerintem, hogy ebben a k. országban sokan, a takarítótól a bíróig csesznek jól elvégezni a munkájukat. Tehetik ezt azért mert akinek az lenne a dolga, hogy e miatt felelősségre vonná őket, nos az is hasonlóképpen végzi a munkáját. 22-es csapdája, aminek nyilván megvannak a maga haszonlesői is, és amit csak egy-sok nagy botrány tudna megváltoztatni.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.07. 12:18:09

nyilván a jogbizonytalanság, a bíróságokon tapasztalható állapot kedvez egy csomó haszonélvezőnek, sajnos mások kárára.

izomagyú 2008.01.07. 12:19:00

samy!
nem összeeskűvés elmélet, amiről írsz, de mindennek eljön az ideje

Nick: a görög 2008.01.07. 21:58:48

Én csak annyit fűznék hozzá az OTP-hez, hogy volt egy számlám, amit lecseréltem egy másik típusúra, de maradt rajta némi pénz, konkrétan 1394 HUF. Na már most amikor ki akartam fizetni, idézem a fiókvezető "kisasszonyt": "akkor ezt most felkerekítjük 1400 forintra". Az első sokktól szólni sem tudtam, de azóta már tudom, hogy ilyenkor csak egy mondat állja meg a helyét: "Hölgyem! Legyen szíves hívja ide a fiókvezetőt,valamint kezdjenek felkészülni lélekben a PSZÁF-re!"
Ha másra nem is, arra legalább jó, hogy pillanatnyi örömöt okozzon az embernek, cserébe a "ti hülyék vagytok, én vagyok az OTP, a király, nekem mindent lehet" hozzáállásért. Valójában az OTP a legnagyobb kommunista a posztállami cégek között!

anti-otp 2008.01.07. 23:59:01

nem szeretem oket. marmint a ojtejpet. ezt olvasva, ha meg csak a fele lenne igaz is nagyon durva lenne, de igy iszonyat. par ismerosomet mar elteritettem az otp-tol, es ezt szep csendben tovabb fogom folytatni, ennyit tehetek, javaslom ti is tegyetek. szinte barmi mas jobb mint ok. lehuzos gane banda.

johnny1 · http://ecopop.blog.hu 2008.01.08. 00:00:01

Hallo, ezen a bank semmit sem gazdagodott, csupan atutalt penzt egyik helyröl a masikra, ha a megfelelö papir megvolt hozza, akkor raadasul kötelessege ezt tenni. Azt sem ertem, hogy egy ilyen rizikoaverz vallalkozo, mint te miert vallalsz kezesseget ilyen zürös cegekben. Remelem hamarosan kiderül minden, mert meg eleg kuszak a szalak.

izomagyú 2008.01.08. 16:36:21

johnny1 · ecopop.blog.hu 2008.01.08. 00:00:01 !
olvasd előbb végig az összes felrakott részt, és akkor megérted, és nem ezt írod ide
bocsi, nem megbántani akartalak
süti beállítások módosítása