HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

OTP Nagyúr

2008.01.27. 14:54 izomagyú

A következő bejegyzést a nolblog oldalán találtam, ezen a linken:

http://otp.nolblog.hu/?post_id=33685

Nem engedem bántani az OTP-t!
 
Csökkentették havi törlesztő részletem 4 500 Ft-vel!
 
 
Azért biztos, ami biztos alapon bementem. Nehogy valami tévedés legyen és mondjuk fél év múlva 27 e Ft hiányt, és 50 e Ft késedelmi kamatot számoljanak fel. Az összesen 75 e Ft késedelem miatt még a nem fizető adósok sorába is kerülhetek. Nem beszélve arról, ha bankszámlánkon nincs annyi pénz…
Szóval irány az OTP Nagyúr.
 
A felújított OTP fiók roppant elegáns. Színvonalas a dizájn (vagy mi). Szerintem páeyyergél-lel takarítják a padlót. Színvonalas műszaki megoldások, a színek, formák, a tér és a fények teljes összhangja hirdeti, OTP Nagyúr nem akárki. Számot húzok. A hitel részlegnél két hölgy vár áldozataira. Egyikük foglalt. A másik szikár harminc feletti nő. Szeretném hangsúlyozni: nem karcsú (!) szikár. Keményen megdolgoztatják. OTP Nagyúr miért csak az alkalmazottjait kímélné. Nem csúnya, valószínű jó családanya, gondolom. Összességében kedvező benyomást tesz rám, és ha igen miért ne gondolnék a szexre? Suhannak a gondolataim: Ha egy hangulatos délután sikerülne megtörnöm frigiditását, akár jól menő szexuál-pszichológiai rendelőt is nyithatnék… Megjelenik a számom. Mehetek.
 
Gonoszságomtól kissé zavarban vagyok, és ez segít abban, hogy könnyen kezelhetőre vegyem a figurát. 
 
„Nem e lehetne e” stílusban kezdek. Hát, hogy nem értem a csökkenést, nem e lehet ebből baj… És így tovább. Lépre megy, mint Éva a kígyónak. Ne aggódjak, volt egy kis tévedés, azt korrigálták. Megnyugtat, véleménye szerint, nem fog növekedni a törlesztő részlet. Közben előszerencsétlenkedem a noteszemet, jegyzetelek. A mögötte levő táblára mutatatok. Az a hitelajánlat –és írom a számokat- újabb 22 eFt-vel csökkentené a havi törlesztő részemet, és még a futamideje is rövidebb. Most már őszintén segíteni akar, legalábbis így érzem. Nem ajánlja. (Egyébként így hirdetik: Váltsa ki forinthitelét…) Valuta alapú hitel, és vannak ott olyan részletek apró betűvel, ami miatt Ő nem váltaná ki a forinthitelét erre. Visszatérek a „kis tévedésre” végre kimondja, hogy kilencezer forintos kezelés költségünket jogtalanul emelték meg havi négyezer-ötszáz forinttal. Aztán azt is, hogy 2006. április hónaptól máig 94.500 forinttal csaptak be. Valószínű márciusban visszakapjuk.
Visszatérek levelükben szereplő állami támogatásra.
„Ezen felül Ön: 0 Ft állam állami támogatást kap.” Mutatok a szövegre. Miért nulla forint az állami támogatás? Megszűnt? Nem! Mondja a szikár hölgy csak ezen felül. És kideríthető, hogy mennyi ez az ezen? Vagyis izé? Mennyi állami támogatást kapok? Keres, százalékokat mond, az összeg titokban marad.
 
OTP Nagyúr romlott! Velejéig romlott.
-                    Romlott, amikor gátlástalanul becsapja meglévő ügyfeleit.
-                    Romlott, amikor csalással toboroz új ügyfeleket.
-                    Romlott, amikor ködösítéssel elrejti az állami támogatás tényét.
OTP Nagyúr, a félelmetes megérett arra, hogy fellázadjunk ellene.
 
Jaj a kiszolgáltatottaknak!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr44313559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2008.01.27. 15:40:20

Hosszú sztori röviden összefoglalva:
Aki olvas újságokat, tudhatja, hogy a GVH megbüntette az OTP-t, mert a kezelési költséget aránytalanul, önkényesen megemelte.

Ezért amivel átcseszte az ügyfeleket, azt köteles visszaadni. Tehát a sztori szerint az ügyfél kap egy egyszeri összeget, és havonta már olcsóbb lesz a kezelési költség, mint a jogtalan emelés előtt.

Hmmmm 2008.01.27. 17:43:42


hiába, rossz kisgyerek ez az otp! magától ezt
nem tudta. legközelebb vajon mit fog rakoncátlankodni?

BaNG 2008.01.27. 19:34:09

Minnél nagyobb egy cég, annál kevésbé törődik a törvényekkel. Aztán ha elég nagy, ő maga irja a törvényeket.

izomagyú 2008.01.27. 20:56:46

John42!
hozom hamarost a következő történetet, ahol szintén hasonló eset van, vagyis a GVH megállapította a lakáshitelek felmondása esetén megváltoztatott százalékemelés törvénytelenségét
Az OTP ezt elismerve vissza is fizetet egy csomó pénzt, de közben újra alkalmazza ezt a szabálytalan eljárást, mintha misem történt volna
pechükre pont egy jó ismerősömmel csinálják éppen, én meg terítek, mint jó kártyás a nyerő lapjait:)

emzéperiksz 2008.01.29. 12:59:18

John4, Izomagyú,

Pontosítsunk. Nem büntette meg a GVH az OTP-t, hanem leszállt róla, mert az OTP vállalta, hogy visszaadja a pénzt az ügyfeleknek. Ha megbünteti, nem jár vissza suska. A bírság megy a GVH-ba meg a nagy feneketlen államkasszába, az ügyfélnek meg marad az erkölcsi vigasz. Törvénytelenséget sem állapított meg a GVH. Az OTP azt mondta, visszacsinál mindet, erre a GVH azt mondta, hogy jó, akkor nem vizsgálom tovább az ügyet.

Más: a Forrás forinthitelre tényleg nem jár állami támogatás, kamattámogatás a forrását képező jelzáloglevélre jár. Kiváltani meg nem biztos, hogy megéri a jenalapúra, mert csak az akció idején, kb. 1 évig jobb a törlesztő, ott van ugye a devizakockázat, ráadásul adóvisszatérítés sem kérhető.

emzéperiksz 2008.01.31. 19:17:40

Ez lehetne új blog-bejegyzés is.

Ma megjött a levelem az OTP-től, hogy a GVH Versenyzanácsa, mire kötelezte a Forrás Hitelek költségmaximumának 2006. januári eltörlésével kapcsolatban a céget.
Szó szerint idézem:

A Versenytanács az eljárást megszünteti, egyben kötelezi az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt.-t az alábbi vállalásainak teljesítésére:
1.) A 9000,-Ft-os kezeléi költség-maximum és ennek eltörlése után a ténylegesen megfizetett havi kezelési költség közötti különbözetet 2008. március 31-ig visszatéríti az érintett személyek részére, s ezzel a 9000,.Ft összegű kezelési költség-maximumot visszaállítja.
2.) Az OTP Bank Nyrt. az érintett személyek lakáskölcsön szerződéseire kiterjedő hatállyal a kezelési költség maximumát 2008. első negyedévében felemeli. Az OTP Bank Nyrt. ezen módosízásról a hatálybalépés előtt 90 nappal kiküldött levél útján tájékoztatja ügyfeleit.

Blabla. Majd írja, hogy május 2-től 15 ezer forintra emelkedik a maximum. Mondjuk, ez is jobb a korábbi 2 százalék, semmi maximumnál. Egyedül a privát banki ügyfeleknek volt 18 ezres limitjük.

De ez a szöveg, hogy a GVH arra kötelezte az OTP-t, hogy emelje meg a kezelési ktg-et az első negyedévbe finoman szólva is súlyos. Az is vicc, hogy visszaállítja a költségmaximumot, majd az első lehetőségnél felemeli.

Még mindig ugyanez a levél, de más. A jó üzleti kapcsolat alapja a pontos elszámolás. Az OTP megírta a mostani levélben az is, hogy visszatérít nekem x forintot. Szerintem azonban rosszul számolta ki a visszatérítendő pénzt, méghozzá az idén januári túlfizetésem maradt le belőle.
Az OTP ugyanis kiküldött egy levelet, hogy január 1-től alacsonyabb lett a törlesztőrészletem, de január 2-án mégis a korábban megállapított, magasabb törlesztőt vonta le. Ezt az különbözetet pedig, úgy tűnik, nem számolta bele a visszatérítendő pénzbe.
Jó lenne, ha mindenki, aki hasonló cipőben jár, ellenőrizné a visszajáró összeget, mert tartok tőle, hogy januárban kaptunk ugyan levelet, hogy csökkent a törlesztő, de a hó elején még a régit vonták, a mostani elszámolásból pedig nagyvonalúan kifelejtették ezt a pénzt.

Én holnap mindenesetre felhívom az OTP-t, hogy számoljanak utána, mert szerintem ez így nem kóser.
süti beállítások módosítása