HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

A vak Justicia suta ökle

2008.01.24. 11:51 izomagyú

Most, hogy már le is ment adásban az első része a jogtalan 53.6 milliós inkasszónak a tévében , és túl vagyok a felvétel izgalmain, itt az ideje a menet közben felmerült gondolatokat rendbe terelni. Mert lesz második rész is, ahol az összefoglalómon kívül elmondja a véleményét a PSZÁF szóvivője, az APEH képviselője, és a bíróságtól is nyilatkozik az illetékes, csak egy valaki nem lesz ott, a főszereplő, az OTP megmagyarázója.
Megkaptam másolatban azt az e-mailt, amit elküldtek maguk helyett, és ahogy már leírtam semmi nem igazolja, hogy valóban a bank üzenete, maximum, hogy a tartalma hamiskás.
De tényleg izzadságszagú lenne, ha már azért is tovább rugdosnám Csányi csapatát, hogy mellébeszélnek, és senki nem meri a nevével, nem hogy személyével, arcával, saját szavaival kimagyarázni a hiteltelenségüket.
De foglalkozzunk inkább a lényeggel, az inkasszó hatásával a vállalkozásokra.
Mert kétélű fegyver ez az adósságrendezési megoldás, össze is vitatkoztunk adáson kívül a végrehajtói kamara elnökével, miközben tudtam, hogy mindkettőnknek valahol igaza van.
Egy biztos, hogy ebben a formájában, amit hazánkban alkalmaznak, semmiképen nem jó.
Mert abban igaza van, hogy egy ilyen előzetes kiértesítés nélküli inkasszó védheti a szerencsétlen hitelezőt a bankszámla menet közbeni kiürítésének lehetőségétől.
Nekem meg abban van igazam, hogy egy téves, vagy jogosulatlan követelés esetében, mire kiderül az igazság, és visszaadják a jogtalanul elvitt pénzt, tönkremegy a vétlen vállalkozó, a cége, a dolgozói elveszítik a munkahelyüket, és természetesen, mint a lavina, magukkal sodorhatják a csődbe a beszállítóikat, azok dolgozóit, és folytathatjuk a végtelenségig a sort.
Itt lép be az APEH a képbe, hiszen mint kiváltságos jogosítvánnyal rendelkező hatóság, mindenféle előzetes értesítés nélkül nyúlhatja le a számlánkat, és azt ne mondja senki, hogy ők nem tévednek soha. Bár annyi millióm lehetne, ahányszor egy év alatt tévednek csak ebben, én lehetnék a leggazdagabb magyar, a szupergazdagjaink toplista vezetője.
Ráadásul tőlük pénzt visszaszerezni a legnagyobb művészet.
Mindezekhez csapjuk hozzá a magyar bíróságok lassúsági világrekordjait.
Ráadásul nem is hiszek ebben a váratlanságból adódó előnyben.
Mert csak az olyan vállalkozót, vállalkozást érinti meglepetésszerűen az ilyen pénzelvonás, aki becsületes, nincs tartozása, hiszen a váratlanság feltétele, hogy ne keljen félnie az ilyesmitől.
Aki simlis, nem fizet, az tudja, hogy ez be fog következni, és még véletlenül sem tart a számláján egy fillér elvihetőt sem.
Nem hülye ő, maximum csaló.
Ennyit az inkasszó jótékony hatásáról a gazdaságban.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr31309824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmmmm 2008.01.24. 22:51:31


nos, akkor itt is elérhető a tévéadás első része:

www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=10&mm_id=16&media=2599&list=1)

Lajos Gábor 2008.01.25. 08:39:44

Ma már a környező országok bankjaiban is lehet egy magyar cégnek számlája azt pedig direktben nem inkasszózhatják Magyarországról ... a sajnálatos az, hogy folyamatosan szükség van ilyen kiskapuk felkutatására, és nem azért hogy milliárdokat nyerjenek rajta azok használói, hanem a túlélésért ...

MR Robot 2008.01.25. 08:44:33

Csak egy új jogszabályt kellenne alkotni az egész körbetartozás megoldására, de abból soha nem lesz semmi, mert a rendszer haszonélvezői alakítják a jogszabályokat.

viktor134 2008.01.25. 09:05:49

no megnézem azt a környező ország számlát. :)

RUDI 2008.01.25. 09:13:08

Szerintem működne a zárolás és egy értesítés a tulajdonos felé és a hitelező felé. Így minden eset egyszerűbben rendezhető lenne.

izomagyú 2008.01.25. 17:04:04

Lajos Gábor!
miért is nekünk kell a környező országokban jogbiztonságot keresnünk, és miért is nem a bankot vágják nyakon?
süti beállítások módosítása