HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

Most beszarjak vagy ne szarjak be? - OTP saga

2008.01.23. 18:15 izomagyú

kaptam egy hsz-t az Indexen, amit akár felfoghatok figyelmeztetésként is

Klaus Wagenfahrer 2008.01.21. 04:35:57

Más "Vállalkozz okosan" a port.hu szerint nincs az országban.

Amúgy, jobb ha nem a retekklub foglalkozik a témával... A törzsnéző -- gondolok itt a keresztnevekkel kezdődő műsorok nézőire -- úgy sem értené miről van szó. A tv2-nél OTP befolyás érezhető egy ideje lásd "TV2 meg én hitelkártya", és a rettenet sok OTP reklámra amiben a "megbízunk egymásban" reklámszövegtől egy egészséges ember az asztalra hány.

Ugyanakkor megjegyezném a "megbízunk egymásban" nem a LEGKEVÉSBÉ SEM tisztelt ügyfélnek szól hanem a "bank" vezetőinek... mert ennyi minden amit ez a bank művel, nem a véletlen eredménye! A legtöbb dolog mögött ami emberi mulasztás vagy rendszerhibának látszik (vagy állítanak be utólag) szándékosság nyomai fedezhetők fel, ugyanis gyanúúúsan célszerűen "hibáznak" természetesen kizárólag az ügyfél kárára.

Nekünk, Jelzálog kapcsán van közünk az OTP-hez. (sajnos)

Hogy a konkrét eseteket körbeírjam (mert nem szeretnék korai hajléktalanságba belepusztulni, vagy bérgyilkos áldozatává válni (igen, szerintem ezektől ez is simán kitelik) csak annyit mondok, hogy a megnövekedett költségek miatt (mint sokan mások még ismeretségi körben is) arra kényszerültünk, hogy egy másik banktól (Erste) igényeljünk kölcsönt amivel kiválthatjuk a jelenlegit. Elindult az ügyintézés, ekkor az OTP spontán felrakott BAR listára.

Ezt úgy közölték levéleben hogy "többszöri felszólításunk" ellenére blablabla.. Akkor világos volt hogy bűzlik mert EGY felszólítás nem jött előtte, természetesen.

A kérdésünkre hogy mégis miért, olyan befizetés be nem fizetésére hivatkoztak amit befizettünk (szép szófordulat mi? :) ) természetesen jóval a "90" napon túl....... döntött úgy a "rendszer" hogy "automatikusan" BAR listára tesz és épp akkor amikor valószínűleg az Erste leinformálta az OTP-nél hogy mi is a szitu... Emiatt az egész kölcsönváltás besült. Logikus hogy ez volt a célja az OTP-nek.

Nem volt mit tenni, ügyvédre pénz nincs, így összekunyeráltuk azt amit "nem fizettünk be" (de! befizettük!) és amit még hozzávágtak büntiből... Aztán örültünk hogy nem jöttek "faktorálni"...

Múltak, a hónapok, szépen visszafizettük az ismerősöknek a pénzt. De megint szükség lett arra hogy eltiplizzünk az OTP-től.. Meg is kérdeztük őket ha már ennyire ragaszkodnak hozzánk... :) lehetne e olcsóbb hitelre cserélni? A válasz: "Lehet!" és mondták mit kell beszerezni hozzá. Rákérdeztünk hogy nem baj e hogy nincs nullás APEH igazolásunk (Jól éltünk akkor is! Na! :D) a válasz: "házon belül, nem!" Jóvan örültünk marhára, és be is lett szerezve minden amit kértek a rettentő bonyolult művelethez... Megyünk be.... és jött a pofára esés.. Vezető droid közli: "és hol a nullás APEH igazolás?", meg még pár apróságot (3db kezest, stb) követelt.. ami így együtt teljesíthetetlenné vált.

Elég abnormális humorérzékük van.... Simán mondhatták volna elsőre az alap kérdésre hogy: "NEM!" De hát az nem célszerű mert ha simán elzavarnak akkor foglalkozhattunk volna értelmesebb dolgokkal is mint például a MUNKA, amivel előteremthetjük az évek alatt általuk feltornászott rablókamatot!

//Vigyázat! Összeesküvés elmélet következik! Ami lehet hogy nem igaz, de nagyon valószínű hogy mégis IGAZ!!// Mivel már kevés volt már akkor is hátra (de épp elég hogy megviseljen) ez valószínűleg szúrta a szemüket és felmerülhetett bennük a kérdés hogy: ".....mivan ha, mégis ki tudják fizetni? Akkor hogyan szerezzük meg a házat is?" aztán elküldtek futni egy kört a háztömb körül, hátha kifulladunk végleg.

Nemsikerült... Lapultunk, lapultak. Viszont annyi munka csak nem jött hogy magunkat is és őket is képesek legyünk hosszútávon fenntartani.

Így most már minden nagyobb bankot (Erste-t is, mert még nem sejtettük...) levélben körbekérdeztünk hogy "ilyen" körülmények közt.. van e valami lehetőség túszcserére? Ők odatolják a lét az OTP-nek és megkapnak minket cserébe 10évre adósrabszolgának. Nekik is jó, és nekünk is(?)

Néhányuk válaszolt is... persze "nem lehet!" (egyedül a Budapest Bank, és a CIB Bank fantáziáját mozgatta meg az ötlet, így további részleteket kértek az ügyről... de végül is Őket is elrettentette valami (valaki?).).

Hetekkel később... postán az Erste is reagált (mi telt ennyi időbe? ja tudom egyeztettek valakivel) tömören lefordítva: "nem!" ám a postaládában volt még egy levél, az OTP-é küldte... Virágnyelven közölték hogy: "fizessétek be bazmeg a legutóbbi részletet mert ki****unk az utcára! És örülj hogy szóltunk előre..." Ezzel a tartalommal történetesen még nem is volt bajunk, mert valóban, nem tudtunk törleszteni abban a hónapban időben, elvégre nem viccből akartuk átcserélni a kölcsönt. :)

Ám, szembetűnt hogy ugyanaznap jött mindkét levél.. Ez még lehetne erős jóindulattal (természetesen az előző eset után) véletlen. De akkor észrevettük hogy ugyanazon a napon írták is mind a kettőt! Nagyon erős jóindulattal még ez is lehetett volna véletlen ha mind a két levél automatikus lett volna.

De az Erste-s levél egyedi tartalommal bírt, az OTP-é meg szabvány fenyegetőlevél (azóta dobtak még párat ha jól emlékszem) Ekkor átvillant az agyamon egy képsorozat ahol a Margitszigeten kéz a kézben összebújva sétál a nagy és erős OTP, meg a kis vékony tinilány Erste, és minden egyes fa tövébe belevésnek egy szívjelet... Szóval onnantól az Erste-t mint bankot tiltólistára tettük az elménk mélyén.

Ekkor már azt hiszem rokonoktól (mert "barátaink" addigra széjjelfutottak nehogy még egyszer esélyt adjanak a túlélésre (jóhogy.. már nem tudtak jobban a szakterületünkön kihasználni, így nem kellettünk többé nekik) sikerült annyi pénzt összekéregetni hogy megfékezzük a mindenható, mindent látó OTP haragját... egy időre..

Viszont a sorsnak -- már ha van ilyen -- furcsa hobbija van, mert valahogy mindig tudtunk valahonnan kérni, vagy még jobb (és kevésbé pofaégető) esetben beesett egy nagyobb megbízó picivel zsírosabb munkával (amivel elkezdhettünk kicsit feltölteni tartalékainkat a következő hónapokban esedékes törlesztőrészletekre).

// Az már igazán mellékes (de mégiscsak leírom mert sikerült annyira körbeírnom már magunkat hogy akinek "ott" van hozzáférése, rájön: kik vagyunk) hogy amikor halasztást kértünk az OTP-től hogy pár hónapot várjanak a vérszívással, olyan szerződésmódosítási díjakkal válaszoltak ami ha összeadódik a közjegyzőjével, kitett volna egy egész hónapnyi törlesztést.. na köszzzz... //

Így a mondandóm végére leírom az OTP-s kémeknek (mert tutira olvassák már a blog-ot és valószínűleg gyűjtik az adatokat amiből megállapíthatják kinek a torkára kell rálépni) hogy már lélekben felkészültünk (én legalábbis biztosan) hogy jönnek végrehajtani (vagy kivégezni).. És azt is üzenjük így a pillanatnyi névtelenségből hogy álljanak be az APEH mögé a sorba :D:D:D mert már ők is előbb utóbb megjelennek az ajtóban elvinni ami mozdítható... ugyanis az évek alatt történt néhány esemény (tűz (nem a mi hibánk.. csak rossz helyen állt a ház a viharfelhők alatt és rossz időben (mindkét értelemben), rablás, sorozatos átverések, sorozatos családon belüli halálesetek)) ami igencsak megnehezítette az életünket és felhalmozódott néhány millió forintnyi tartozás)

Mivel már nem látok esélyt a túlélésre, így a többi OTP-s adósrabszolga nevében feltenném a kérdést hogy: szerintetek van esélyük összefogni egy nagy közös perben az embereknek a nagy és hatalmas, mindent látó (és mindenre képes) OTP ellen amivel térdre lehet kényszeríteni? Vagy valakinek el kell rabolni egy benzinszállító kamiont és belehajtani székházba, lehetőleg akkor amikor az összes vezető és "érdekcsoport" aktuális maffiamódszereik kidolgozásán brainstormingolnak?

// Érdekesség: Szlogenek: OTP: "Megbízunk egymásban" és az Erste: "Értjük egymást" //

Ezúttal gratulálok Izomagyúnak az OTP-vel szemben elért sikerekért! :) Csak így tovább!! De nézz hátra is, mert most biztosan nagyon haragszanak rád.

Azt nem mondanám az esetedben, hogy ezek után mernének likvidálni, de borzasztóan örülnének esetleg egy halálos kimenetelű közlekedési balesetnek...

61 komment

Címkék: maffia módszerek

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr87308973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flimo13 2008.01.23. 19:06:31

Hát, inkább az OTP a vékony tinilány az Erstehez képest, márha megnézzük az anyacéget is.

A BAR listáért viszont utolsó próbálkozás gyanánt egy kértérítési per? Vagy befizettétek amit követeltek, kvázi nem tudtátok bizonyítani, hogy már befizettétek?

Szolf Ész 2008.01.23. 19:16:07

Komolyan nem értem: egy kölcsön befizetéséről nem őrzitek meg az igazoló cetliket?
És, inkább kölcsönkértek, hogy befizessétek mégegyszer, ahelyett, hogy mondjuk kerestessétek a zsét?
Továbbá a felszólításokat sem "illik" sima postai levélként feladni, tehát, azt is könnyű lett volna visszalőni az OTP-nek, hogy nem vettétek át.
Komolyan, vagy nagyon szerencsétlenek vagytok a mindennapi ügyekhez (persze, szinte törvényszerű, hogy általában az ilyenekkel és nem a nagypofájúakkal "esik meg" minden rossz aztán), vagy valami nem kerek a sztoryban, már bocs...

Bit Rot 2008.01.23. 19:22:09

Azért aki az OTP-ből az Erste felé menekül, az meg is érdemli a sorsát!

Amúgy hogyhogy nem volt nullás APEH igazolás?

Kezd gáz lenni ez a sztori. Egyre több a gyanús részlet...

johevi 2008.01.23. 19:29:48

Ha befizettétek, akkor tudnátok bizonyítani és kész. Ha viszont késve fizettétek, attól még lehet BAR lista.... A BA listán nem csak a nem fizetők, hanem a határidőn túl fizetők is rajta vannak, csak nálunk legalább elindult az 5 éves stopper. Ilyen ügyekbenmeg kizárt, hogy a Bankok ( bármelyik ) konzultánjanak ilyen szinten.

dimitrij 2008.01.23. 19:31:58

ez komoly? nem téma, hanem a hozzá eszközölt összeesküvés-elmélet... ezt ugye csak vicnek teccet szánni? nyugtasson meg a kedves szerző. :)

no, kezdjük az elején: ha jogellenesen rakott fel bárkit az otp (vagy bármely másik bank a bar-ra, ami egyébként inkább khr, de mindegy), akkor van lehetőség jogosvoslatra, akár még kártérítésre is, ha ezt az ember tudja bizonyítani... nem csak azt, hogy minden törlesztő be volt fizetve időben, hanem azt is, hog emiatt bármilyen egyéb ügylet meghiúsult. kell hozzá egyrészt a tényeket igazoló papírhalmaz, meg egy közepes tehetségű ügyvédbojtár... persze csúnyát éghet az ember, ha az, amit állít, az köszönöm viszonyban sincs a valósággal. :)

ilyen jellegű kommunikációáramlás - amit a kedves szerző vélelmez - természetesen nincs a bankok között, durva is lenne, ha lenne, lévén a régen monopól helyzetben lévő óriást nagyjából minden pénzpiaci résztvevő ki akarja nyírni, és nem hog egy pitlák jelzálogügyletet vállal át, ha az vállalható, hanem valszeg olyan hitelkártya-folyószámla-nyugdíj és egészségpénztár kombóval rukkol elő, hogy csak úgy csörög. nem igazán életszerű elképzelés, hogy az erste nem a fennálló köztartozás, hanem az otp-s Micike 2 szép szeméért nem ad hitelet hősünknek... be kell látni, hogy ha valaki saras az apeh felé, az korlátozottan hitelképes, ha ügyes az ember, akkor kedvezőtlenebb feltételekkel ki tud járni egy hitelt, de kérdés, hogy ez jó-e? a másik lehetőség egy ügyes kamu apeh igazolás, viszont ennek van némi kockázata, egyrészt okirathamisítás, másrészt csalás kísérlete (btk. 318.§.), ez így együtt rosszabb esetben 3 év letöltendő... :P

nem vagyok otp-s kém, de egyetértek az előttem szólóval, nem klappol a sztori... erősen és több sebből is vérzik. én is, bocs, de így van...

dimitrij 2008.01.23. 19:35:06

johevi 2008.01.23. 19:29:48

ez sem egészen van így...

akinek 90 napnál hosszabb ideig áll fenn a tartozása, és az meghaladja a minimálbér jelenleg asszem dupláját, akkor kerülhet fel a khr-be... de onnan a fenálló tartozás kiegyenlítése után le kell szedni. ha bedől az ügylet, tehát nem fizet az ügyfél semmit, és azt a eladják követelés kezelő cégnek, akkor kerül fel oda a mezei ügyfél... vagy ha btk tényállás merül fel (csalás, okirathamisítás stb.).

Doki 2008.01.23. 19:37:08

Klaus! Pszichiáter látott már? Vagy a hangok azt mondták, hogy ne menj el hozzájuk?

BaNG 2008.01.23. 19:41:17

Nem értem! Itt senkinek nem mondták eddig, hogy a bankok NEM jótékonysági intézmények?
Nem az az alapkoncepciójuk, hogy tisztességesek legyenek!
Nektek kell MINDENT megtenni, hogy ne adjatok esélyt arra, hogy tisztességtelen legyen a bank. MINDEN levél ajánlva, másolattal! MINDEN szelvény megőrizve! Még az utolsó kis cetli is! MINDEN mozzanat lekönyvelve, papír kérése minden folyamatról, pecséttel, hivatalos aláírással. Mégis csak milliókról van szó, ennyi igazán belefér! Basszus, csak van hely pár deka papirnak lerendezve valahol a lakásban!
Azt kell mondom, hogy ha az ember lehetőséget ad arra, hogy kavarjanak, akkor ne csodálkozzon, ha kavarnak is vele. Nem ördöngősség elmenni egy ügyvédhez! Argh...

dimitrij 2008.01.23. 19:42:01

hopp, látom a nol-on is közzé lett téve ez a szép anekdóta. :)

izomagyu.nolblog.hu/?post_id=33419

Ongroáz 2008.01.23. 19:42:39

Csak a feléig voltam képes olvasni. Eleggé tréül adta elő a kolléga, így egy idő után érdektelenné vált.

dimitrij 2008.01.23. 19:43:59

"Nem értem! Itt senkinek nem mondták eddig, hogy a bankok NEM jótékonysági intézmények?"


nekem rémlik valami. :)


mondok jobbat: ha bebizonyítod egy banknak, hogy nincs szükséged hitelre, akkor kapsz tőlük hitelt. :)

géza 2008.01.23. 20:00:19

rengeted a tévedés és rossz feltételezés az írásban. tényleg nincs bankos ismerősöd, aki felvilágosítana alapvető banki dolgokról?

izé 2008.01.23. 20:10:49

Azért furcsa, hogy a betűk meg a fejléc színe is OTPzöld... :)

tkazmer · http://keptarhelyem.hu 2008.01.23. 20:27:35

" szerintetek van esélyük összefogni egy nagy közös perben az embereknek a nagy és hatalmas, mindent látó (és mindenre képes) OTP ellen amivel térdre lehet kényszeríteni? "

nincs

Lineker 2008.01.23. 20:30:50

alapvetően elítélem ezt a hitelfelvételi tébolyt. Tetszenél nem 5 milliós kocsiba járni, akkor nem lennél ilyen helyzetben. Felnőtt emberek vagytok, vállalnotok kell a felelősséget a meggondolatlanságotokért, ha már anyátok nem tanított meg rá.

Lineker 2008.01.23. 20:37:44

"rengeted a tévedés és rossz feltételezés az írásban. tényleg nincs bankos ismerősöd, aki felvilágosítana alapvető banki dolgokról?"
- a magyar emberek közismerten nem rendelkeznek pénzügyi intelligenciával.
Látom minap az electroworld-ben hogy a proli lakótelepi család tolja ki az 1 milliós házimozit. a kosár két kis poronty, az asszony terhes. a pali egy kopaszodó elhasznált lakótelepi lumpen. a pénztár után rögtön tolják a kosarat a hitelügyintézésre. kérdem én, ezek a szerencsétlenek miből fizetik vissza???és ez tömeges magyarországon

Boross · http://bar-lista.com 2008.01.23. 20:40:02

Az írás egy negyedénél elvesztettem a fonalat.Lehet utálni az OTP bankot, de azért van egy-két dolog, amit érdemes tudni.

Igen létezik, hogy nem várják meg a 90 napot.
Igen létezik, hogy minimál bér alatti összeggel is fel lehet kerülni.
Igen létezik, hogy értesítés nélkül kerül fel az ember a BAR listára.
Igen létezik, hogy valaki gyorshitel miatt felkerül a listára 3 hét után.

De olyan mint amit olvastam, olyannal még nem nagyon találkoztam

"Elindult az ügyintézés, ekkor az OTP spontán felrakott BAR listára."

Spontaneitás egy ekkora cégnél nem nagyon van.Az is hihetetlen, hogy ameddig "rendesen" történt a havi törlesztő részletek befizetése az ügyfél BAR listára kerüljön.Itt valaminek kell lennie a háttérben.

Ilyenekre gondolok.

-Rendszeres elmaradás, elég egy-két nap.
-Nem akkora összeg volt a számlán, amennyinek rajta kellett volna lennie.Így levonták, de a havi teljesítés emiatt nem történt meg maradéktalanul.

És még sorolhatnám. Ezek egyenként is okozhatták a BAR listát, így a felháborodás ebben az esetben nem igazán valós.Ugyanis a fentebb említett esetek szerződés szegésnek bizonyulnak és egyenként okozhatják a KHR listát.

Pontosan nem ismerem a felmondás előéletét, de nem kell összeesküvésre gondolni.Az hogy egyszerre kaptad meg az Erste és az OTP postát, nálunk speciel teljesen általános. Nálunk ha jön a postás minden egyszerre jön. Összebeszélt volna a cetelem, az OTP, a credigen és a többi szereplő is?

És még annyi, hogy mennyire nem tartják a bankok egymással a kapcsolatot.....

Ha nem így lenne, Piri néni nem tudna 5 személyi hitelt, 4 hitelkártyát és 1db gyorskölcsönt felvenni minimálbér feletti nyugdíjára, de mégis megteheti, mert nincs kapcsolat.Mert ha semmi másra, de a bankok arra figyelnek, hogy az igazolható jövedelem maximum 30%-ig terheljék le az adóst.Ha tudnák hogy Piri néninek mennyi adóssága van egy másik banknál, adnának neki hitelt?


Ha a fent említett

Pumpui 2008.01.23. 20:45:41

Paranoid skizofrén személyiség. :-))) Mi az Úristennek olyan hiteleket felvenni amit nem leeht utána visszafizetni??? Hitelkiváltó hitel. Az a legjobb! Az összeesküvés elmélet meg zseniális! Ekkora badarságok még életemben nem hallottam!!! Kétszámjegyű IQ-t saccolok az íronak. Legalább írni megtanult. Vegyél fel még egy pár hitelt utána vonyíts ha nem tudod visszafizetni. Atomot neki!!!

johevi 2008.01.23. 20:45:57

dimitrij
Visszajavítalak :-)
Ha valaki szerepel a KHR-ben, késedelem kiegyenlítésekor ( aminek feltételeit jól kiegészítetted ) NEM TÖRLIK. Onnantól ketyeg az 5 év és akkor. Sokan hiszik hogyha visszafizetik, akkor lekerülnek.

Mifene 2008.01.23. 20:53:16

Egyszer én is felvettem hitelt az otp-től, 100e ft-ról volt szó. Akkoriban én is a nagybecsű cégnél dolgoztam, tehát miután minden papírt beszereztem, elküldték a régió központba, ami akkor Szfvár volt, és vártam. Más hétköznapi ember- aki nem otp-s, kb. 2-3 nap alatt megkapta, én vártam rá egy hónapot. (merthogy otp-s dolgozó kölcsönét csak a főnök hagyhatta jóvá. miután meguntam, és személyes "kihallgatást" kértem tőle, így kaptam meg. (Ja, a kamat ua. volt, mint más kívülállónak) A törlesztés még izgalmasasabb volt, mert közben megváltam a cégtől, és nem mindíg akadt 7700.- (nagyjából ennyi volt a havi törlesztő részlet) a háznál. Volt, hogy elmaradtam egy hónapot, de a következőben két részletet adtam fel + még párszáz forintot a kamatkülönbségre. Aztán volt olyan is, hogy jobban futott a szekér, és 1 hónap elmaradás után befizettem az elmaradást+ az a havit + a következő havit.
Ez már sok volt, és a végelszámolást 4* kellett megcsinálni, mert hiába mondta elsején az ügyintéző, hogy ok. a csekkek rendben, minden ok, rá két hétre megint megkaptam, hogy el vagyok maradva. (Másik ügyintéző:itt 18 befizetésnek kellene lenni, de kevesebb van. Én: az összeget is számoljuk már át! Üi: ja, igen így már ok. És ezt még lejátszották egy párszor, úgy, hogy én akkor Bp.-en laktam, dolgoztam mint 1 állat-> kevés szabadidő, mégis mindíg le kellett utaznom Szfvárra, egy-egy napomat elvette az ügy. A vége az lett, hogy mondtam: négyszer voltam itt, négyszer derült ki, hogy rendben van minden, ha legközelebb hívnak, ügyvéddel jövök, plusz költségszámlával, egyébként meg adjanak már egy papírt, hogy nem tartozom semmivel, felejtsük el egymást. Na akkor vége lett. A csekkeket azóta is őrzöm, hátha még szükség lesz rá.(Ja, igen akkor még nem volt ilyen feketelista- egyébként az elv nem rossz- csak ezzel is visszaélnek, mivel ők az erősebb kutyák, tehát ők b....nak.
Ha nem muszáj ne vegyél fel kölcsönt, még egy tv-re sem, nemhogy nyaralásra, karácsonyi ajándékra, kölcsön visszafizetési köcsönrendezési kölcsönre, .....stb hitelre.
A BB-nél 1* csináltuk (gyerek bútorra vettünk fel áruvásárlási kölcsönt), rendben, időben vissza is fizettük- asszonykám is elkezdett dolgozni az egyetem után. Azóta átlag 2 hitelkártyát küldenek évente, hogy használjuk- csak be kell élesíteni. Na ahogyan megkapjuk, szétvágjuk, és megy a szemétbe. Így is felhívnak átlag évente 1*, hogy megkaptuk-e, örülünk-e, használjuk-e?
Igen megkaptuk, örülünk, nem kell. Már annak örülünk, hogy nem kell.:-D
Ha egy kissé visszafogottabban is, de megvagyunk nélküle, max. nem lesz új Suzuki, plazma, meg lcd tv, meg a gyereknek 100e ft-os karácsonyi ajándék.
Vagyis lesz, de nem most.
A kölcsönnek ugyanis van egy kurva nagy hibája: igaz, hogy mindent azonnal megkapsz, de VISSZA KELL FIZETNI! Még a baráti kölcsönt is, nemhogy ezeket a fa......pó ge...ik által kitalált feltételü kölcsönöket.
Nektek meg meg kéne tanulni úgy költeni, tervezni-HITELT FELVENNI- hogy akkor se kerüljetek bajba, ha közbejön valami!
Ja és utálom a Bankokat, tehát nem a tőke seggnyalója vagyok, csak gondolkozom.

nullás 2008.01.23. 21:02:39

Marhára nem sajnállak. Az ilyenek mint ti miatt fizetek én, akinek bizony 18 éves nagykorú vállakozása van és nullás igazolása is, egyre több és több adót stb. Hihetetlen, hogy az olyanok mint ti, midig önhibájukon kívül kerülnek rossz helyzetbe, nem fizetnek részletet, adót stb. Éppen ideje, hogy igen is elszedjenek minedeneteket és megtanuljatok beosztani és talán dolgozni is! Tipikus, mindenkit átverő disznók vagytok.

Yeto 2008.01.23. 21:03:02

Énbennem felmerült egy olyan lehetőség a BAR listára, hogy a kollega egy hónap késéssel fizetett be egy részletet, és azt már a következő hónapra könyvelték le, és így tényleg túllépett kilencven napot, nem lehet?

géza 2008.01.23. 21:12:33

Boross:

Igen létezik, hogy nem várják meg a 90 napot. Nem lehet ilyen!

Igen létezik, hogy minimál bér alatti összeggel is fel lehet kerülni. Nem Lehet!

Igen létezik, hogy értesítés nélkül kerül fel az ember a BAR listára. Ez sem lehet!

Igen létezik, hogy valaki gyorshitel miatt felkerül a listára 3 hét után. Ezt sem lehet!

Ugye nem gondolod, hogy pl. az otp-nél, ahol kb. 2 millió számlát vezetnek, valaki naponta nézegeti, hogy ma kit kéne felbaszni a khr-be?

ne értsük félre, utálom őket, kb. annyi kárt okoznak, mint a telefóniában/netezésben az összes T-vel kezdődő cég és vállakozás, csak a működést akartam leírni.

johevi: valóban, ha fizetsz, akkor is maradsz a listán.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.23. 21:15:12

Külföldön élő magyarok az idegen ország előnyei közül az elsők közt emlegetik a bankokban, hivatalokban történő ügyintézést (ami kint egyszerűbb, hatékonyabb).

Boross · http://bar-lista.com 2008.01.23. 21:19:25

Géza:

Az általam leírt állítások tények, és nem azért írtam mert én így gondolom.
Ettől függetlenül te gondolhatod, hogy nem lehet, de a tényeken nem változtat semmit sem.
Mert törvényileg nem lehetne, de mégis vannak.

géza 2008.01.23. 21:33:58

Boross:

Kérlek egy példát, bankot.

Ha késel, akkor azt a "rendszer" kidobja, elkezdenek basztatni (levél, telefon), kapsz kis haladékot. Ha nem fizetsz egyszerűen felmondják a szerződést, mert megtehetik (nézz meg bármilyen szerződést). A KHR lista már nem érdekük, mert ha a 89. napon törlesztesz x forintot, hogy menjen a minima bér 2szerese alá a tartozásod, akkor kezdődik minden előlről.

izlandvezet 2008.01.23. 21:37:53

Csak annyit tennék hozzá, hogy ne szóljatok be azért, mert kölcsönt vett fel. Nem mindenki azért kényszerült erre, mert 1 millás házimozit vásárolt vagy tovább nyűjtózik, mint ameddig a takarója ér. Azoknak valóban lehetne mondani, hogy "na, most majd megtanulod!"
De vannak olyan helyzetek, amikor nincs más lehetőséged. (említette is, sztem el sem olvasták: tűz, haláleset...) Utcára pedig senki nem akar kerülni, inkább másik kölcsön...
Aki meg azt mondja, hogy akkor sem venne fel kölcsönt, az vagy hazudik, vagy már hajléktalan. :)

Mifene 2008.01.23. 21:38:14

rapunsel:igen kint az, de itt az a lényeg, hogy bizonytalanságban tartsanak, hogy ne mondhasd azt: engem nem lehet megfogni, jó állampolgár vagyok, monden törvényt betartok. Itt nem lehet. Itt mindíg büntethető leszel, mert ügyesen megalkotott törvényeink vannak. Ha véded magad, és a tulajdonodat, családod tagjait, vagy csak egy idegent te baszol rá. Ha vállalkozásod van és minden törvényt be akarsz tartani akkor vagy te hülyülsz bele, vagy a könyvelőd. Ha vezetsz (autót), akkor a feleslegesen kint hagyott táblák miatt, kirakható, de nem kirakott táblák miatt, vagy egyszerűen csak a fasz törvények és fasz "védőik" miatt szívsz. Itt minden kicsit másképpen működik. nem véletlen és ez nem csak egy összeesküvéselmélet, bár örülnék ,ha úgy lenne.

Boross · http://bar-lista.com 2008.01.23. 21:41:51

Valószínűleg elkerülte a figyelmedet a nevem mellett található domain. Ott találsz elég történetet.

Mifene 2008.01.23. 21:42:16

izlandvezet: igen, van amikor az ember rákényszerül, de akkor is ésszel. Mert, és ismétlem önmagam: a hitelnek van egy olyan kiba...tt tulajdonsága, hogy vissza kell fizetni, és nem lehet úgy felvenni, hogy majd csak lesz valahogy, mert az nem is butaság, hanem baromság.

géza 2008.01.23. 21:52:40

Boross

Valóban igazad van, nem néztem. Csak tudod hihetetlennek tűnt a jogszabályok ismeretében.

Bár a kisz kb uralkodása alatt semmi sem lehetetlen.

bocsánat, naív voltam.

Boross · http://bar-lista.com 2008.01.23. 22:05:48

Anno mikor létrehoztam a honlapot én is így gondoltam. Azóta gyökeresen megváltozott a véleményem. Indulásakor sem voltam naív, de kerestem az igazságot. Ebben a rendszerben sajnos nincs ilyen és a jogorvoslat sem működik az esetek 90%-ban.

amurihal 2008.01.23. 22:14:37

Hát elég érdekes történet, de szerintem kicsit túlzással teli, mivel bár a BAR másik oldalán harcolok a barrikádokon.. de alapvetően szeretnék pár dolgot tisztázni.

Ha ki is fizetted a tartozásod (elkésett részletek), max passzív BAR-os lehetsz. Az erste nem finanszíroz adósnak semilyen BAR-ost. Ergo semmiféle összeeskűvés elmélet nincs. Passzív BAR-osként persze a CIB és BB (adósságrendező) bejelentkezhetett, de ott jövedelem kell.. és bizony, bizonyos igazolásánál a jövedelemnek szükséges az apeh-igazolás. Fogalmazzunk úgy, minden esetben, ha nem folyószámlára kapod a lét és még egyéb kitételek is vannak...

Nem a szívemcsücske az OTP... de túlzásnak érzem, hogy ukmuk felszólítanak, hagyd el a lakást, mivel az bizony a saját Faktoring cégük hatásköre, és ott is vannak fázisok..

Szóval a story érdekes.. csak szerintem nem áll meg. A hozzászóló nem túl (szójáték-->) hiteles.

"hitelreferens"

Tribuszerné 2008.01.23. 22:28:16

Nyilván a "széjjelfutó barátaitokat" is előtte már párszor lehúztátok

Jocó 2008.01.24. 01:49:22

Melyik a legjobb bank? Lehet, hogy az amelyiket napokig el se lehet érni (pl. Hanwha Bank, de az ING se rossz)
www.netdiag.hu/daily/080123/ndBrowser_080123.htm

JD 2008.01.24. 04:24:09

Mifene: képes voltál banki alkalmazottként 100.000-ret felvenni, ha jól értem ~140.000 visszafizetéssel (18x~7.7) Ez majdnem 100% THM!!!
Ráadásul banki alkalmazottként nem volt 1 bankszámlád, amiről rendszeresen levonják? Ok, írtad, hogy leléptél, de ezt nem a hitelfelvétel előtt kellett volna átgondolni?
Még ha nem ma is volt, ez eléggé furcsán sikerült. Természetesen nem tudhatom, miért volt szükséged rá, nem akarlak látatlanul megítélni, de úgy látom, a tanulságot már te is levontad. De én csak azért nem utálnám a bankokat, mert nem voltam képes rendszeresen feladni a csekkeket.

tejbetök 2008.01.24. 06:50:52

Nem csak az OTP cuki bank, bár sorozatos szívatásuk miatt, oda be sem teszem a lábamat már.

Engem az ABN Ambro szórakoztatott (ma már K&H)
Áruhitelre vásároltam, s mielőtt az ELSŐ!!! törlesztőrészlet esedékes lett volna már BAR (KHR) listára tett!
Persze ez akkor derült ki, amikor évek eltetltével (rendesen vissza lett fizetve) lakáskölcsönt szerettem volna.
Úgy kellett kinyomoznom, mikor ki, miért tett listára!

Na kaptak rendes hivatalos fenyegetést, s pár nap alatt töröltek.
Persze azt sem mondták bocs.

NAGY A JÓLÉT 2008.01.24. 07:18:40

HA NEM TETSZIK, EL LEHET INNEN MENNI. TESSÉK! ADÓSSÁG RENDEZŐ HITELT MINDENKINEK!

Dr Kangörény 2008.01.24. 07:28:56

géza, a Boross által leírtak igenis lehetségesek, és ez nem a kisz kb uralkodása miatt van, ez volt előtte is és ez lesz 2010 után is, tehát legyél erős. Szép, hogy ismered a törvényeket, de tudod a bíróságok azért léteznek, mert sokan sokszor nem tartják be azokat. Sokan gondolják, hogy egy bank, hivatal stb. nem tévedhet, nem szegheti meg a törvényt, de ez természetesen nem így van.

m.hikky 2008.01.24. 07:50:52

Isteeeneem. Végig olvasva a kommenteket egyre inkább az a gyanúm, hogy azok nagyrészét banki alkalmazottnak látszó tárgyak írták. Basszus ennyi demagóg kretént..
Az persze a fikázók nagyrészének cseppnyi gumó agyában meg sem fordul, hogy igenis van olyan élethelyzet, hogy az ember a fizethetetlen tartozását esetleg néhány ezressel kedvezőbb törlesztésű konstrukcióra akarja cserélni, aztán van olyan élethelyzet is -ebben a qurva jólétben- hogy az ember nem tud 0 Apeh igazolást benyújtani. A beszólógatok baromi tisztességesek gondolom. Volt aki írta, hogy a nagykorú vállalkozása emiatt fizet ennyi adót krh.. szánalmas. Persze te mindig mindent határidőre, becsülettel bevallva, bejelentve... na ne röhögtess, ha 18 éve fut a szekér akkor stiklizel rendesen max jó könyvelőd van.
Volt egy másik: hogy a panelproli az 1 millás házimozival rohangál haza.. irigykedsz? Na és ha nem tudja fizetni elviszik azt csókolom, neked közöd hozzá?
Nem védem a tagot vannak alpvető tévedések abban amit írt + némi ferdítés is, de ne csináljunk már úgy mintha ez alapvetően egy Tisztességes emberrel nem történhetne meg. Ja hogy a tisztességes ember hitelt nem vesz fel mert az fúj az az ördögtől való . Persze gondolom könnyeb az Államnál sorben állni tarhálni némi segélyért( úgymint:gázártámogatás 50 millás kéróhoz, energiapályázat a nyamvadt falusi lakáshoz, mezgazhoz kapcsolódó hihetetlen mértékű támogatások) amikor meg visszavesznek a lehetőségekből akkor meg sírni, hogy a csúnya Állam, hogy kibabrál veletek. Basszus dolgozzatok és ne a politikusokat kenegessétek, próbáljatok melóval pénzt keresni és abból hitel nélkül fenntartani magatokat.

Hahaha 2008.01.24. 08:23:05

Klaus és m.hikky, nehogy már sajnáljalak benneteket! Hitelt lehet felvenni, ha tőkének veszed fel (vállalkozol belőle), és mellette vállalod a kockázatot, hogy bukta lesz. És ha bukta lesz, akkor nem sírsz. Kockáztattál, vesztettél.

Ha pedig nem vállalkozásra, hanem fogyasztásra veszed fel a hitelt, akkor úgy kell neked.

m.hikky, írod: "próbáljatok melóval pénzt keresni és abból hitel nélkül fenntartani magatokat" - hát elég sokan ezt tesszük. Neked miért nem megy?

Mehettek mindketten pótvizsgázni. (Amúgy tanítok, nem bankban dolgozom.)

fourgee 2008.01.24. 08:39:28

Volt egy számlám az OTP-nél, amire nem érkezett átutalás, de mivel bizonyos helyeken meg volt adva és még számítottam pénzre és nem akartam azzal vacakolni hogy mindenhol javíttatom az adataimat, inkább megtartottam a számlát. Bementem az egyik kispesti fiókba, ahol már korábban is elég lekezelőek voltak az alkalmazottak. Megkérdeztem, hogy hány forintnak kellene lennie ahhoz, hogy a kamatokból fenntartható legyen a számla - akkor kb. 100 ezer forint elhelyezésén gondolkodtam -, a válasz erre az volt, hogy "Nagyon sok". Ismételt kérdésemre ismételten ez volt a válasz. Úgy voltam vele, hogy jól van te hülye qrva, akkor le vagytok szarva. Aztán kb. fél év múlva augusztusban jött egy levél, amiben sokadszorra felszólítanak hogy fizessem be a 140 forint körüli tartozásomat, mert kíméletlenül behatják rajtam ezt a hatalmas összeget (igen, 140 forint!), és még a BAR listára is felkerülök. Bementem a bankfiókba megkérdezni, hogy ez meg mi a f.szom, mi az hogy sokadik felszólítás március óta, amikor először augusztusban kaptam levelet... Persze nem tudtak válaszolni, pedig konkrétan annak a bankfióknak a vezetőjének nevével lett kiküldve nekem a levél. Kifizettem nekik a 140 forintjukat, aztán meg is szűntettem a számlát és átmentem egy másik bankhoz.
Azóta elég sok ismerősömet sikeresen lebeszéltem az OTP-s számláról :) Nehogy őket is szívassák, nehogy velük is bunkón bánjanak. Fogadni merek, hogy a fiók vezetője, meg a bunkó alkalmazottak is azóta is ugyanott dolgoznak...

INgyom-bingyom 2008.01.24. 08:49:23

Gyűlölöm az OTP-t. De: nem fizeted a részleteket és morogsz? Mostanában ilyeneket olvasok a blogokon, mint a te történeted...

Homárosan: akinek egynél több hitele van, az sikeres ember nem lehet...

Aztán meg az Apeh... Ezt sem értem... A vállalkozó iskolában nem tanították, hogy először befizeted a részleteket, utánna a közterheket, ha marad valami, akkor az a tiéd?

ISUZU 2008.01.24. 08:51:15

Nekem tavaly volt 1 érdekes kalandom az OTP-vel.
-Régebben kb4 éve felmondta az OTP az akkori folyószámlámat, mert nem tudtam -AKKOR-visszafizetni
az A és B hiteleimnek köszönhetöen erösen minuszosos számla tartozásom.
Ezek után kb 3 elteltével sikerült rendeznem az egész tartozásomat, mindent egyben befizettem, erröl akkor kaptam is 1 igazolást hogy nincs tartozásom feléjük. Ez így rendben is volt részemröl, és részükröl is mert nem küldtek többet semmilyen felszólító levelet. Azóta nem volt folyószámlám, sehol semmilyen banknál.

Végülis sajnos ismét szükség lett folyószámlára, ezért bementem abba az OTP-fiókba ahol anno én 0-áztam minden tartozásom, mondom nyitok 1 számlát ,hogy a fizetésem utalni tudják a cégemtöl.

Erre az ügyintéző majdnem a biztonságival kisértetett ki a bankból, hogy én itt csak akkor nyithatok számlát ha IGAZOLOM hogy befizettem a tartozásom. Mondtam neki hogy nézze meg a gépben,
biztos van valami nyoma, ö közölte hogy ez nem az ö dolga, hozzak igazolást én.meg valamit a BAR listáról is mondott,de azt már nem hallgattam végig.

Erre átmentem a 200 méterre lévö CIB bankba, ahol simán tudtam nyitni lak.folyószámlát.És megkérdeztem nem vagyok BAR listás.

Úgy látszik az OTP-nek az én alsó átlagos havi fizetésemre nincs már szüksége az OTP-nek.:((

BanDee 2008.01.24. 08:52:06

Hahaha 2008.01.24. 08:23:05

Jaja - nem egészen kerek a történet: szemét aljas csúnya bank, visszaköveteli a pénzt, amit kölcsönadott 'rablókamatra'.
Na akkor ki nem olvasta el a szerződést aláírás előtt?
A BAR listás story érdekes - de nem egészen értem: ha befizették, akkor arról kell lennie valami papírkának nem? Akkor meg mi a bélnek fizették be még egyszer?
Ami még tetszett:
"(mert "barátaink" addigra széjjelfutottak nehogy még egyszer esélyt adjanak a túlélésre (jóhogy.. már nem tudtak jobban a szakterületünkön kihasználni, így nem kellettünk többé nekik)"
Ki is használt ki kit?
Nem ők kértek a barátoktól egy csinos kis summát 'hozomra' kölcsön? Amit aztán nagy nehezen adtak csak vissza?
(Régi mondás de igaz, hogy a tartós barátság egyik titka, hogy kölcsön ne kérj és ne adj.)
Ja, nem bankban dolgozok, de azért az elég tiszta nekem is, hogy a bank nem a két szép szeméért ad pénzt valakinek, hanem hogy keressen rajta (gyk. THM-nyit)
Aztán hogy ez a THM mekkora az függ az adott hiteltől: kis összeg, boztosíték nélkül = nagyobb THM, nagyobb összeg, de főleg biztosítékkal (kezes, jelzálog) = kisebb THM.
Mindenesetre a tanulság, hogy aki csak egy picit is nem biztos a dolgában, az ha fel is vesz valamilyen hitelt, legalább ne jelzálogot! Bakker, a házad/lakásod ugorhat ha bebuksz!
Nem egy nyamvadt kocsi/TV/hűtőszekrény, hanem ahová hazamész este!
Meg a gyerekek, asszony , kutya stb.

B74 2008.01.24. 09:11:35

Háááát! Én is tudnék érdekeset mesélni az OTP viselt dolgairól, de legyen elég annyi, hogy nő létemre tökös voltam, éés bepereltem az OTP-t jogtalan BAR bejegyzés miatt. Két éve húzzák az időt a bíróságon, van elsőfokú ítélet, várjuk a másodfokú tárgyalást, mert volt pofájuk fellebbezni.

Gmintgábor 2008.01.24. 09:32:09

Lássuk csak,mi a különbség bank és bank között?
Két éve dolgozom Ausztriában,húsz perc papírozás után megkaptam a számlavezető bankomtól kért 6000eurót.40 hónaqpos futamidő alatt visszafizetek cakk-pakk 7000-t.Érdekes lenne összehasonlítani egy itthoni másfélmilliós hitellel!
Van valakinek ilyen?

Takács 2008.01.24. 09:42:31

Hajrá B74!
Akár hiszitek akár nem egy árva huncut sor értesítés,egy telefonhívás nélkül kerültem fel a khr(BAR)listára.Sőt ,nem találtam ügyvédet aki szeretett volna szembe menni az otépével.

Lopy 2008.01.24. 09:43:10

Sziasztok...

Nekem még '94-ben volt egy jó kis áruhitelem a BB-nél 24 hó futamidővel. Megkaptam hozzá a 24db csekket is szépen, de az utolsó 6-ot egyben adtam fel, mert bejött egy nagyobb összeg és le akartam tudni a tartozást. A szelvényeket elraktam és el is felejtettem az egészet. 1 évre rá megtetszett egy akkor még jó drága digit.fényképező és gondoltam megint beleugrom egy áruhitelbe, de visszautasítottak, bár nem mondták meg miért. Hosszas nyomozás (pár telefon :) ) kiderült, hogy a korábbi áruhitelből maradt 100Ft tartozásom, amit nem értettem, mondván kifizettem minden csekket. Sajnos az egyben 6 csekk mutatványom szerződésmódosításnak minősült, így átszámolták a kamatokat, jóváírták a befizetésekben majd levonták a módosítások díjját, így még én tartoztam 100 Ft-al... :D És basszus tényleg benne volt a szerződésben, hogy nem "szabad" előre fizetni,de ifjú pelikánként nem gondoltam volna, csak a sárga papírokat láttam.
(Mondjuk akkor még nem volt BAR...)

Más: Azért a 0-ás ig megszerzése egy főállású vállalkozónak nem olyan egyszerű. 100-200e tartozás általában ott figyel a vállalkozók apehegyenlegén. Inkább az a vicces, hogy milliós-milliárdos tartozásokkal az ember az osztályvezetővel kávézik és pikk-pakk elintéznek mindent, a "kis" tartozók meg szívhatnak az ügyfélszolgálaton hogy megadják a befizetési halasztást ami mondjuk kellhet a 0-ighez....

2008.01.24. 09:46:23

Az APEH nullás igazolást arra találták ki, ha átmeneti problémáid lesznek, akkor ne tudd az életbe rendezni, és szépen lassan elvérezzen a céged. Ez jó politika egy olyan országban, ahol szépen lassan minden multik kezében lesz... nekik milliárdos be nem fizetés mellett is minden van.

Hubi 2008.01.24. 10:18:35

2,5 éve próbálom átiratni a hitelt az én nevemre, amit Édesanyám vett fel, aki elhunyt. elég hosszú sztori. Szinte mindegyik ügyintézővel beszéltem szépen, trágárur semmi nem segített. 1 hölgy volt, sajnos a nevét nem tudom, aki igazán segíteni akart és segített is. Elmondta, hogy látja a 2,5 éve beérkezett papírokat, és azt is látja, hogy nem küldtek semmit, hogy milyen papírokat küldjek még be. Neki itt is köszönöm a segítségét és a türelmét, amit irántam tanusított. Most elérkezettnek láttam az időt, hogy az elmaradt adóvisszatéritésekért és egyéb károkért, mint például a 100000 Ft eltelefonálgatásáért bepereljem őket. Hála a jó égnek, ügyvéd barátom téritésmentesen indította el az ügyet. Jelenleg ott tartunk, hogy nem válaszoltak az ügyvédi megkeresésre. Talán karácsonyra per lesz belőle. :) Kitartást mindenkinek, az idő mindent megold....

fikamatyi 2008.01.24. 10:51:10

Távol álljon tőlem, hogy védjem az OTP-t, de a sztori több részlete gyanús. Ha tényleg rendesen fizettetek, akkor miért kellett még egyszer befizetni a zsét?
A hitelszerződés aláírásakor tudnod kellett volna, hogy mi a szitu.
Nem kellene a takarónál tovább nyújtózni oszt annyi.

Tilleo 2008.01.24. 10:55:20

Nahát! Nem fizettek és BAR listára kerültök? Jéééé az meg hogy lehet? Ja hogy pont az a szerepe hogy megszűrje a nem fizetőket?

Tilleo

Magic 2008.01.24. 11:12:22

Ez is hihetetlen, ha már OTP-ről van szó...

Lásd:

nol.hu/cikk/478687/

Netuddki. 2008.01.24. 11:17:58

Hááát, Izomagyú!
Ez az utolsó bejegyzés nem biztos, hogy kellett volna.
1. Ügyfél nem fizetett, ezért került a listára. Mint kiderült később valóban nem fizetett.
2. Hitelkiváltás, hitellel. Melyik az a bank, amelyik egy olyan adósnak ad kölcsönt, aki egy másik banknak sem fizet? És itt gondolom nem párszázezer Ft-ról volt szó. Lehet van BAR lista, de ebben az országban mindenki ismer mindenkit.
3. Aki nem tudja a kölcsönt visszafizetni, ne vegye fel. Azzal csak elodáza az elodázhatatlant. Azt szoktam mindíg mondani, sajnos nem vagyok olyan gazdag, hogy banktól hitelt vegyek fel. Ezt sokan mondogathatnák maguknak. Majd ha lecseng ez az esztelen hitelfelvételi láz, majd akkor talán olcsóbbak lesznek a hitelek is.

izomagyú 2008.01.24. 11:56:43

MINDENKINEK!

ezt a bejegyzést be kellett tenni!
ha csak egy kis része is igaz, akkor is, ha csak a legenda akkor is, mert sokaknak megmozgatta a fantáziáját, és a hszekben rengeteg okos tanács, tanulság előkerült
az, hogy egy bankról ilyen bejegyzés is megszülethet, és nem veti el mindenki minden pontjában a negativ jelzőket, arról a bank tehet

dpspeti 2008.01.25. 10:49:10

Ketszer is láttam beirva, vagy meg tobbszor, hogy a minimalber ketszerese stb stb...a hatalyos szabalyok szerint 90 napot meghalado a mindenkori minimalbernek megfelelo tartozas eseten kerul vki a BAR-listara..tehát 1szerese..

dpspeti 2008.01.25. 10:52:19

mármint a minimalber osszeget meghalado...

Szingularitás 2008.01.25. 19:32:52

Előrebocsájtom: Utálom az összes bankot, bankárt, mivel nem tartom tisztességesnek munka nélkül millárdos jövedelmekhez való jutást azáltal, hogy gátlástalanul kilopják az adós kezéből az utolsó fillért, a gyermek kezéből a nyalókát, az emberek közösségéből az emberiességet - de gondolokodtatok már azon, ki tartja életben ezeket a hiénákat?? Én (64 éves létemre) még SOHA nem vettem fel semmilyen kölcsönt, nincs bankszámlám - engem vajh' miért nem cseszegetnek?? Nem kell szóbaállni velük és nincs gond! Ha valaki patkányokat símogat, ne csodálkozzon, ha fertőzést kap! (Bocs a patkányoktól - emberibbek, gusztusosabbak, mint a bankárok!)

Hmmmm 2008.01.25. 21:18:20


Szingularitás.
Csak az a baj, hogy nagyon sok munkavállalót a munkaadója kötelezi folyószámla nyitásra. Pl. az összes közszolgálati dolgozót, tehát banki ügyféllé válni még vállalkozónak sem kell lenni.

izomagyú 2008.01.26. 11:45:58

Szingularitás 2008.01.25. 19:32:52 !
1. minden vállalkozást, kisiparost a törvény kötelez a bankszámla használatára
2. a kölcsön a gazdasági életben a fejlődés egyik segítője lehet, a növekedéshez szükséges tőke útján, ha nem visszaélnek vele
süti beállítások módosítása