HTML

Egy izomagyú naplója

a világom alulnézetből, mindennapi morgásaim

Friss topikok

Linkblog

Ha nem vagy OTP-s, akkor is menekülj! - a Vadkeleti bank.

2008.01.07. 12:27 izomagyú

Most, hogy ebben, a szerintem szándékos cégtönkretételi ügybe keveredtünk az ország legnagyobb lakossági bankjával, elkezdtem szándékosan keresni hasonló ügyeket, és íme az újabb szégyenletes bankügy, és újra az OTP a negatív szereplője.

 

A nemlétező és ráadásul elévült tartozást követelték rajta

http://www.mtv.hu/videotar/?id=11233 (klikk a linkre, az a riportfilm)

 

az ügy, annyiban nagyon hasonló a mienkhez, hogy itt sem tudott semmiféle követelésről a vélt adós, csak ráküldték az általában szép nagydarab és ijesztő nehézfiús behajtócéget egy idős nénire, aki becsületben élte le munkásidejét. Megszégyenítették, megfélemlítették, meggyanúsították tulajdonképpen sikkasztással, lopással, úgy, hogy az ellenkezőjét bizonyító dokumentumokat is vagy eltüntették, vagy trehány módon elszórták valahova.

Csak egy mondat kiemelve a riportból bizonyítandó a szavaimat:

 

„Ám az iratok, amik ezt igazolnák eltűntek, pontosabban az OTP Faktoring nem találja őket, holott a Pannnonhír Dél-Dunántúli Hírlapkereskedelmi ZRT szerint minden dokumentumot átadtak a Zrt-nek.”

 

Csak úgy első blikkre is 3 törvénytelenséget követtek el, bár szerintem inkább 4-et:

  1. nem létező tartozás behajtására adtak megbízást, hiszen az illető senkinek nem tartozott.
  2. ráadásul egy lejárt, elévült tartozást akartak erőből behajtatni
  3. nincs meg a követelés bizonyítéka, dokumentumai
  4. 4  nem az elvárható gondossággal jártak el, megszegve a tájékoztatási és ellenőrzési kötelezettségüket

Az már csak hab a tortán, hogy nem kereste meg a bank legfőbb vezetője egy nagy csokor virággal a szerencsétlen, halálra ijesztett nénit, hogy elnézést kérjen, és valamilyen jelképes kárpótlást ajánljon fel a fáradozásáért, hogy a trehány iratkezelésük miatt, az OTP bank helyett neki kellett rohangálnia, nyomoznia.

Egy normálisan  működő országban, ezért a felháborító esetért milliós kártérítést és büntetést fizethetnének, de vadkeleten egy kisnyugdíjasnak esélye sincs felvenni a harcot, a politikusokat is zsebében tartó legnagyobb hatalommal, az OTP bankkal.

Neki, már annak is örülnie kell, hogy egy tévériport eredményeként, nem árverezték el a lakását, ingóságait, és nem valamelyik hajléktalanújsággal kéregetőt tisztelhetjük mostanra benne.

Hány ilyen eset lehet még?

És ha holnap Te leszel a soros kedves olvasó, mit teszel?

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagyu.blog.hu/api/trackback/id/tr28288025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2008.01.07. 12:33:07

Szerencsére nincs közöm a zótépéhez.

izomagyú 2008.01.07. 12:33:59

és még van pár dolog a tarsolyomban, ami ennél is sokkal cikibb

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.07. 12:45:31

"És ha holnap Te leszel a soros kedves olvasó, mit teszel?"

Én megtettem. DAS jogvédelmi biztosító, évi 38e Ft-ot fizetek nekik jelenleg a két szép szemükért. Bízom benne, hogy ha magánszemélyként hasonló kellemetlenség ér, akkor látván hogy nem csak egy lúzer emberkével állnak szemben, hanem egy olyan valakivel, aki mögött áll egy nagyobb kaliberű akárkicsoda, a dolog tisztázása gördülékenyebben fog haladni.
Cégek esetében nem tudom, hogy van e ilyen biztosítás.

Garry 2008.01.07. 12:48:32

Szerintem a DAS cégeknek is nyújt szolgáltatást, nem ?

izomagyú 2008.01.07. 12:50:37

Bástya elvtárs!
szted a kishyugdíjas nénikének is belefér a 38e Ft a büdzséjébe a gyógyszerei, az energia számlái, és a csirkefarhát mellett?

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.07. 13:06:03

természetesen nem fér bele, de az is tény, hogy M.o-on akinek beleférne, elből nem köt ilyesmit, részüknek még lakásbiztosítása sincs. Tőlünk nyugatabbra sokkal nagyobb kultúrája van az ilyesmi dolgoknak, feltehetőleg megtapasztalták az emberek a vadnyugatot.

dixinarco 2008.01.07. 14:24:01

Ez most biztos egy összeesküvés elmélet, de.
Valaki komolyan gondolja azt, hogy a behajtó nem a bankon belülről és azon belül egyes kétes erkölcsü figuráktól kap infót arról , hogy kik azok akikkel ezt el lehet játszani? Ha nem hallottam 200 hasonló történetet azt elmúlt 5 évben egyet sem.
És akkor a lakástámogatásos rémtörténetekről ahol az igen nagy bank fiójai igen gyanus és többnyire sajátosan vagy sehogy dokumentált üygleteken keresztűl kerülnek gyanúba (akinek van ingatlanos ismerőse az bizonnyal hallot a témában rablómeséket) olyan eseteket ahol a gyanútlan és sajnos buta ügyfél bukja a pénzét és az ingatlant. Bank széttárja kezét és keres a más nyomorán, a "furcsa" cég amely láthatólag erre szerveződött meg 30 eset után is büntetlenül folytatja azt amiért egy rendes országban (ügyvédi segédlettel elkövetett) szervezett bünözés okán helyben fejbelövik őket, a bank meg bukja a büntit a kártéritések özönbét meg az ügyfeleket.
Természetesen a bankban senki nem kap az ilyen furcsa esetekért egy teskós szatyor pénzt.
Na jó nem iszom többet mert illuminált állapotban mindig ilyen baromságokról fantáziálok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.01.07. 14:31:01

Tegyél zsiletet a végbeledbe, mert most majd a szabadidős rendőrök fognak megkeresni!

dixinarco 2008.01.07. 15:15:29

Szeretnék mindenkit megkövetni. Nea culpa vagy mi?
Először is nyilvánosan megbaccpapucsozom magam mert ősi szokás szerint leszartam hogy ez nem blog.ro hanem blog.hu.
Természetesen a Magyar Népköztársaságban, basszus és bocsmegint, Banánköztársaságban, na bassza már megint, Köztársaságban az általam deliráltak még urban legend szinten sem léteznek. Grespik legyen az ügyvédem ha hazudok. Ilyen csak a sötét balkánon fordulhat elő és semmi esetre sem magyarhonban a világdemokrácia fellegvárában. Zsiletet dugnék de sajnos itt, ebben a balkáni végvárban ahol lakom nem lehet még ezt sem kapni.

bishop · http://fotobuzi.blog.hu/ 2008.01.07. 15:20:35

Itt egy ujabb bizonyitek arra, hogy Magyarorszagon igenis elore megfontolt, allamilag es nagycegek altal osszehangolt lehuzas folyik!

nos - Bastya elvtars azt irja, hogy O fizet egy cegnek (evi 38ezer forintot, ami sok penz, de megeri) azert, hogy HA egyszer Ot megkarositana egy penzintezet, akkor azok eljarjanak az ugyeben.

Holott a penzintezeteknek kotelezoen kene fentartaniuk egy olyan osztalyt aki az ilyen ugyekkel foglalkozik, es biztositja az ugyfeleket, hogy vitas kerdesben kivizsgalja az ugyuket, foglalkozik veluk. Agenteknek kene sajat ugykent vegigvinni egy-egy kerdeses ugyet es ha a bank hibat kovetett el akkor azt jelenteni a kozpont fele, nos hibaztunk - illetve a fiok hibat kozetett el - tessek, ezt es ezt a problemat orvosolni, mert az ugyfelet jogosulatlanul buntetjuk.

Ezzel parhuzamosan kene egy allami intezmenynek mukodnie (esetleg egy nonprofit alapitvanynak) akik banki kontorol szolgaltatast nyujtanak az allampolgaroknak (pl. UK - citizen advise buro) INGYEN!

Ezen intezmenyek nem leteznek, jogi mukodesuk akadalyozva van vagy nincs is lefektetve - Igy a bankok szabadrablasat az allam mosolyogva nezi vegig - az allamopolgarok pedig elszenvedik.
A kiskaput kitomve - az allamaparatushoz kozel allo emberek, elelmes volt banki vezetok letrehoznak cegeket, akik jo penzert foglalkoznak biztositasokkal, es igerik - evi 38ezerert megvedunk majd azoktol, akik neked nyujtanak szolgaltatast.
Kivancsi lennek, hogy Bastya elvtars evi 38ezer forintjat egy OTP-s szamlan gyujti-e a biztositoceg...

Prez (törölt) 2008.01.07. 15:51:25

Bishop: a D.A.S. nem is madzsar cég.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.07. 16:00:26

én nem hiszek az ingyenes szolgáltatásokban. Akármelyik ötletedet vesszük, hogy legyen egy ilyen jogvédelmi osztálya a banknak vagy legyen egy állami intzémény. Annak ktg-ét valakinek fizetne kell. Fiztessük a jó magyar adókból? Vagy a banknak levegővételi díj címen?

Sajnos a különféle jogi segítségre szakosodott irodák mind iszonyúan drágák. pl. mediáció óradíja 50e Ft. , lehet hogy sokkal jobban megéri mindkét félnek mint egy per.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.01.07. 17:10:59

Olvastam én már homáron olyan hozzászólást, hogy a DAS jól szarbanhagyta a jóembert... Ott is csak az apróbetűt nézhetik...

izomagyú 2008.01.07. 17:17:11

Kitalátor!
Pintér elvti haderejére gondolsz?
nem vagyok beszari:))
meg pengével nem is egyszerű:)

Bástya Elvtárs 2008.01.07. 20:29:36

sajnos az ominózus das-os homár cikk elkerülte a figyelmemet. nincs meg a linkje véletlenül?

brown · http://magyarbeteg.info 2008.01.09. 01:51:30

És ha holnap Te leszel a soros kedves olvasó, mit teszel? - Nem leszek OTP-s. Mikor első bankszámlmat nyitottam meg kb 16-évesen nem volt más választásom egy kisvárosban mint az ótépé. A nénik annyira durván bántak velem hogy már alig akartam bemenni, volt egy ügyintéző aki még normális volt, mindig reméltem hozzá kerülök. Ma már sorszámot adnak, automatából. A pontot az i-re az tette fel mikor bevittem kb a 2345 forintott megtakarított pénzemet 100-as 50-es 20-as 10-es 5-ös 2-es és 1 Forintosokban. Mert ezem volt. Ahhoz a nőhöz kerültem aki nem ért az ügyfélkezeléshez, nem tudom mihez máshoz ért, valamihez biztos. Azt mondta menjek és váltsam be a postán mert ő nem fogadja el így. Zacskóban vittem még kissrác voltam. Hülyének éreztem magam hogy a postára is el kell mennem a félretett pénzemmel és nem teszik a számlámra az általam nagy nehezen összegyűjtött pénzt.Pár nap múlva visszamentem és ugyanannál a nőnél kaptam helyet. Mondtam hogy tegye be ő meg mondta hogy ő megmondta hogy nem teszi be, én meg mondtam neki hogy tegye be, majdnem sírtam... fiú létemre. Végül betette 1 és 2 forintosok nélkül, azokat visszaadta és figyelmeztetett hogy máskor ilyet ne csináljak (biztos a körmét kell reszelnie azért). Pécsi egyetemista koromban már nagykorúként döntöttem úgy hogy nem bírom tovább ezt a bunkó hozzáállást amit az OTP még Pécsen is tanúsít. Ez ilyen T-mobil undort vált ki belőlem. Bementem hogy meg szeretném szüntetni a bakszámlámat. Erre a nő de mért? - Mert! - De ingyen van, diákoknak. - Akkor is! - Nem értem, teljesen ingyenes. - Nem akarom. - Mért? - Mert ezt szeretném. És hosszú percekbe telt míg megértette hogy elhatározott szándékom elhatárolódni mindentől ami OTP. Ekkor mentem át a K&H-hoz ahol ügyfélként kezeltek, még akkor is ha néha naív kérdéseket tetem fel. Most meg a CIB-nél vagyok, mert ott még komolyan is vesznek és van normális internet bank.

izomagyú 2008.01.09. 10:10:39

brown · magyarbeteg.blog.hu 2008.01.09. 01:51:30 !
igen, akkoriban csak ők voltak, ezért istennek hitték magukat

Hmmmm 2008.01.11. 16:14:28


Azért nagyon érdekes ám az alaptörténet, ami ugye arról szól, hogy egy hírlapokat árusító cégtől az OTP Faktoring megvásárolja behajtásra a tartozásokat.

Hírlapárusoknál elképzelhető tartozás? Ó hogyne, ha azt a pénzt elsikkasztották. Nevezetesen az eladott újságok árát. Erre úgy derül fény, hogy vagy menet közbeni rovanccsal lepik meg az árust, vagy, amikor egy másik árushelyre kerül (netán kilép), előtte el kell számolnia a megmaradt lapokkal és a pénzzel. Hiány esetén befizettetik vele, tetemes hiánynál meg elbocsátják munkahelyéről és még sikkasztásért fel is jelentik.

Jutalékot az eladott lapok után kapják, amit ugye csak elszámoláskor tudnak megállapítani, vagyis adódik az első kérdés, milyen jutalék tartozása lehetett a hírlapárus hölgynek? Netán át lett verve az OTP Faktoring? Mert az sem kétséges, hogy a hölgy adatait valahonnan kapniuk kellett. Jön a következő kérdés, ha nincs kezükben minden kétséget eloszlató bizonyíték, akkor mi alapján indították meg a ’behajtást’? Végül az utolsó kérdés, tessék mondani kedves OTP Faktoring, csak a tévé nyilvánossága miatt jöttek rá, hogy törvénytelenséget akartak elkövetni?
süti beállítások módosítása